Charles Dickens
Boek

Charles Dickens (2021)/ written by Maria Isabel Sánchez Vegara, illustrated by Isobel Ross ; edited by Katy Flint and Rachel Williams

Charles gaat naar school. Maar hij moet werken als zijn vader naar de gevangenis gaat. Hij schrijft verhalen over mensen die het moeilijk hebben. Prentenboek over de beroemde schrijver Charles Dickens (1812-1870). Met kleurrijke illustraties. Vanaf ca. 6 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Deel uit de informatieve prentenboekenreeks 'Little people, big dreams', waar ingegaan wordt op de kindertijd van mensen die een rol van betekenis spelen of gespeeld hebben. Dit deel zoomt in op het leven van de bekende Engelse schrijver Charles Dickens (1812-1870). Charles observeerde als kind graag andere mensen. Hij gaat naar school, wat in zijn tijd bijzonder is. Zijn leven verandert drastisch als zijn vader naar de gevangenis gaat. Charles moet van school en in de fabriek werken. Hij werkt zich omhoog en begint verhalen te schrijven (voor de krant). Zijn verhalen over gewone mensen worden erg populair en zijn bekende 'A Christmas Carol' inspireert veel mensen iets voor anderen te doen die het moeilijk hebben. De kleurrijke illustraties zijn collageachtig met gestileerde vormen. De tekst is kort met vier regels per spread. Het gebonden boek sluit af met een korte levensgeschiedenis en vier zwart-witfoto's van Dickens. In de serie zijn al 71 biografieën verschenen. Ook geschikt voor de hoogste groepen van de basisschool om Engels te leren. Vanaf ca. 6 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.

Specificaties

Engels | 9780711258945

Titel Charles Dickens
Auteur Isabel Sánchez Vegara
Secundaire auteur Isobel Ross ; Katy Flint
Type materiaal Boek
Uitgave London : Frances Lincoln Children's Books, 2021
Overige gegevens 30 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 25 cm
Annotatie Vertaald uit het Spaans - Vertaling van: Charles Dickens. - Barcelona : Alba Editorial, (c)2021. - (Pequeña & grande)
ISBN 9780711258945
PPN 435057634
Rubriekscode Engels 853.6
Taal Engels
Onderwerp algemeen Dickens, Charles
PIM Rubriek Schrijvers en Boeken
PIM Trefwoord Dickens

Relaties/Serie

Little people, big dreams
Boek

Little people, big dreams (2017-...)

vol.
Uitgeleend