The king's man
DVD

The king's man ([2022])/ directed by Matthew Vaughn

Als dictators en topcriminelen samenspannen om een verwoestende oorlog te ontketenen, is er maar één man die hen kan stoppen.

Aanwezigheid

Recensie

Britse actiefilm (2021) van Matthew Vaughn, prequel bij Kingsman: The Secret Service en Kingsman: The Golden Circle. Met Ralph Fiennes (The grand Budapest hotel, Schindler's list), Gemma Arterton (Clash of the titans), Rhys Ifans (The amazing spider-man 3D) en Djimon Hounsou (Blood diamond). Een aantal dictators en topcriminelen plannen samen een oorlog die miljoenen levens zal kosten. Alle hoop is gevestigd op één man die in een race tegen de klok de snode plannen moet verijdelen. Het ontstaan van de eerste onafhankelijke inlichtingendienst. Score IMDb: 6.7. Ewoud Ceulemans (De Morgen 22-12-'21): 'Vaughns kinetische regie wordt ondergraven door het gebrek aan een samenhangend plot of sterke dialogen (...) vermakelijk, maar bovenal ook vermoeiend: een film die bezwijkt onder zijn eigen energie' (2 sterren). Thierry Verhoeven (Filmtotaal 27-1-'22): 'Dat neemt niet weg dat er in die rommelige vertelling her en der best wat creativiteit te vinden is (...) er hangt toch weer een onprettig Brits-imperialistisch luchtje aan wat eigenlijk een simpele avonturenfilm zou moeten zijn' (2,5 sterren). Romy van Krieken (Superguide 28-1-'22): 'deze gestoorde actiecomedy (...) is duidelijk niet bedoeld als geschiedenisles (...) Het slaat allemaal nergens op maar het is best onderhoudend (3 sterren).

Specificaties

Engels | 8717418577704

Titel The king's man
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Matthew Vaughn ; Ralph Fiennes ; Gemma Arterton
Type materiaal DVD
Uitgave [Hoofddorp] : Walt Disney Studios Home Entertainment, [2022]
Overige gegevens 1 dvd-video (2 uur, 5 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder anderen: Ralph Fiennes, Gemma Arterton, Rhys Ifans. - Engels gesproken, nagesynchroniseerd in het Spaans of Frans, ondertiteld in 8 talen waaronder Nederlands - Videoversie van de film: Groot-Brittannië : Cloudy, 2021
ISBN 8717418577704
PPN 435136526
Genre spionageroman
Taal Engels