Walvissen aan wal
Boek

Walvissen aan wal (2022)/ Nick Bland

Wanneer op een dag alle walvissen aan land komen, zit men met de handen in het haar. Tot een klein meisje vraagt waarom ze aan land kwamen. Prentenboek met paginagrote kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Op een dag besluiten alle walvissen uit alle zeeën en oceanen om aan land te gaan. Eerst vinden de mensen dit nog wel leuk. De visboer en de fietsverhuur doen goede zaken. Maar na een tijdje zijn de walvissen niet langer welkom, want ze nemen teveel ruimte in. Boeren gaan plankton kweken voor walvissen ten koste van graan voor mensen. Dus de mensen willen dat de walvissen teruggaan naar de zee. Een klein meisje vraagt zich af waarom de walvissen eigenlijk aan wal kwamen. Dan komt de aap uit de mouw. De wateren zijn zo vervuild, dat walvissen er niet in kunnen leven. Na het schoonmaken van de wateren gaan de walvissen met veel plezier terug. Prachtig origineel prentenboek over de gevolgen van milieuvervuiling voor mens en dier. Grote sfeervolle gedetailleerde natuurgetrouwe kleurenillustraties, veelal over dubbele pagina. De tekst is summier, want de prenten spreken voor zich. De serieuze boodschap aan het eind van het met humor vertelde verhaal is zo sterk en aangrijpend, dat elk kind het zal begrijpen. Prachtig boek om voor te lezen en om te gebruiken als opening voor lessen over het milieu. Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789025882396

Titel Walvissen aan wal
Auteur Nick Bland
Instelling /Studio Bos
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Amsterdam : Leopold, 2022
Overige gegevens 32 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 29 cm
Annotatie Vertaald uit het Engels. - Nederlandse vertaling Studio Bos - Vertaling van: Walk of the whales. - Victoria, Australië : Hardie Grant, 2021
ISBN 9789025882396
PPN 435160419
Thematrefwoord Milieuverontreiniging
Taal Nederlands