Jane Goodall
Boek

Jane Goodall ([2022])/ Maria Isabel Sánchez Vegara, met illustraties van Beatrice Cerocchi ; Nederlandse tekst [uit het Spaans] van Antje Schoehuys-Blaak

Jane is al jong dol op chimpansees. Geld om te studeren is er niet. Jane spaart dan voor een kaartje naar Kenia! Prentenboek over het leven en werk van Jane Godal (1934). Met kleurrijke illustraties. Vanaf ca. 6 t/m 8 jaar.

Recensie

Deel uit de mooi vormgegeven, informatieve prentenboekserie 'Van klein tot groots'*, die op toegankelijke wijze aandacht besteedt aan belangrijke vrouwen in de wereldgeschiedenis. Dit deeltje zoomt in op leven en werk van Jane Goodall die zich al op jonge leeftijd betrokken voelt bij chimpansees in het wild. Omdat er geen geld is om te studeren, spaart ze lang voor een (boot)kaartje naar Kenia. Na een ontmoeting met wetenschapper Louis Leakey kwam haar 'levensbestemming' in een stroomversnelling... Naast alle kennis en observaties die Jane de wereld gegeven heeft, reist ze tegenwoordig de wereld rond om haar boodschap, behoud van natuur en alle dieren die erin leven, met luide stem te verkondigen. De informatie wordt verhalend aangereikt, waarbij de tekst is gezet tegen een fond van grote, matkleurige, gestileerde illustraties. Met beknopte levensbeschrijving achterin; inspirerend voorbeeld voor 'niet opgeven, reis je dromen achterna en leef in harmonie met de natuur'! Van jong gedroomd tot doen - aansprekende uitgave die in geen enkele (school)bieb mag ontbreken! Vanaf ca. 6 t/m 8 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789051168921

Titel Jane Goodall
Auteur Maria Isabel Sánchez Vegara
Secundaire auteur Beatrice Cerocchi ; Antje Schoehuys-Blaak
Type materiaal Boek
Uitgave Rijswijk : De Vier Windstreken, [2022]
Overige gegevens 30 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 25 cm
Annotatie Vertaling van: Jane Goodall. - Barcelona : Alba Editorial, (c)2018. - (Pequeña & grande)
ISBN 9789051168921
PPN 435170961
Rubriekscode 571
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Goodall, Jane
PIM Rubriek Natuur en Milieu
PIM Trefwoord Goodall

Relaties/Serie

Van klein tot groots
Boek

Van klein tot groots (2018-...)

vol.
Uitgeleend