Let op | maandag 20 mei 2024 (2e Pinksterdag) zijn alle Rozet locaties gesloten
Hongerige geesten
Boek

Hongerige geesten de psychologie van verslaving ([2022])/ Gabor Mate, vertaling [uit het Engels]: Jörgen van Drunen

Inzichten uit de wetenschap en de praktijk over het genezen van verslaving door middel van hulpverlening gericht op traumatische ervaringen.

Aanwezigheid

Recensie

Een boek over traumatische gebeurtenissen, verslaving en genezing. Het boek oppert dat aan iedere vorm van verslaving trauma ten grondslag ligt en dat bij zware verslavingen aan alcohol en drugs dezelfde patronen en hetzelfde gedrag zichtbaar zijn als bij verslavingen aan bijvoorbeeld eten, werken of telefoongebruik. Trauma kan op latere leeftijd sociaal isolement, stress, angst, spirituele leegte en verslavende afhankelijkheid veroorzaken. Aan de hand van verhalen uit zijn praktijk, persoonlijke inzichten en de wetenschap zet de auteur uiteen hoe het helen van trauma verslaving bestrijdt. Informatief, maar ook onderhoudend. Voor een brede lezersgroep. Gabor Maté (Boedapest, 1944) is een wereldberoemde Canadees-Hongaarse schrijver en arts. Zijn werk werd in meer dan vijftien landen uitgegeven.

Specificaties

Nederlands | 9789020218770 | 447 pagina's

Titel Hongerige geesten : de psychologie van verslaving
Auteur Gabor Maté
Secundaire auteur Jörgen van Drunen
Type materiaal Boek
Uitgave Utrecht : AnkhHermes, [2022]
Overige gegevens 447 pagina's - 23 cm
Annotatie Vertaling van: In the realm of hungry ghosts. - Revised edition. - Oorspronkelijke uitgave: Toronto : Vintage Canada, (c)2008
ISBN 9789020218770
PPN 435290975
Rubriekscode 614.7
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Verslaving; Psychologische aspecten
PIM Rubriek Lichaam en Gezondheid
PIM Trefwoord Verslaving