Achter de bergen
Boek

Achter de bergen (maart 2022)/ Francesca Gibbons, illustraties van Chris Riddell ; vertaling [uit het Engels] Angelique Verheijen

Als de boosaardige Anneshka hoort dat ze koningin van het Grootste Koninkrijk kan worden, ontvoert zij Marie om haar plan tot uitvoering te brengen. Marie's zusje Imogen (11) en koning Miro zetten de achtervolging in, maar pas op: achter de bergen schuilengrote gevaren... Vanaf ca. 10 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Een fantasierijk jeugdboek dat zich afspeelt in een magisch koninkrijk. De zusjes Marie en Imogen keren, na hun avonturen in het eerdere boek 'De schaduwmot'*, terug naar koninkrijk Yaroslav. Daar is veel veranderd. Miro heeft de boosaardige Anneshka van de troon gestoten. Als aan Anneshka voorspeld wordt dat zij koningin van het Grootste Koninkrijk kan worden, raakt zij ervan overtuigd dat Marie de sleutel is voor de vervulling van die droom - en dus ontvoert ze Marie en neemt haar mee naar het Grootste Koninkrijk. Imogen en Miro zetten de achtervolging in, maar al snel blijkt dat er achter de bergengrote gevaren schuilen...'Achter de bergen' is op humoristische en meeslepende wijze geschreven een bestaat uit overwegend korte hoofdstukken. Francesca Gibbons is een Britse jeugdauteur. 'Achter de bergen' is het tweede deel van de serie 'Een klok van sterren'. Bevat gedetailleerde zwart-wittekeningen. Het boek is geschikt voor avontuurlijke lezers vanaf ca. 10 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789402709933 | 446 pagina's

Titel Achter de bergen
Auteur Francesca Gibbons
Secundaire auteur Chris Riddell ; Angelique Verheijen
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Amsterdam : HarperCollins, maart 2022
Overige gegevens 446 pagina's - zwart-wit illustraties - 23 cm
Annotatie Vertaling van: Beyond the mountains. - London : HarperCollins Publishers Ltd, (c)2021
ISBN 9789402709933
PPN 43529069X
Genre sprookjes
Thematrefwoord Magie ; sprookjesfiguren ; Ontvoeringen
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Een klok van sterren
Boek

Een klok van sterren (2020-...)

vol. 2e deel
Uitgeleend
Francesca Gibbons