Bloedlink
Boek

Bloedlink ([2022])/ Jens Lapidus, vertaling [uit het Zweeds] Jasper Popma

Na een schorsing neemt rechercheur Thomas Andrén dienst bij een maffiabaas en ontdekt via een circuit van vrouwenmishandeling een link met de moord op de Zweedse premier Olof Palme in 1986.

Aanwezigheid

Recensie

Deel 2 van de 'Stockholm-trilogie'. Het eerste deel, 'Snel geld'* verhaalt over drie jonge mannen die via de droom van het snel verdiende geld met elkaar verbonden zijn. In dit tweede deel duikt de lezer opnieuw in de Zweedse onderwereld die zo anders is dan het vriendelijke vakantieland. Deze keer kiest de auteur als een van zijn hoofdpersonages de corrupte, tegendraadse en door huwelijksproblemen geplaagde rechercheur Thomas Andrén. Na een schorsing kent hij geen scrupules en neemt dienst bij een maffiabaas. Terloops ontdekt hij via een circuit van vrouwenmishandeling een link met de - de Zweedse maatschappij bij voortduring traumatiserende - moord op de Zweedse premier Olof Palme in 1986. Fascinerend en onthutsend tegelijkertijd beschrijft Lapidus hoe kleine en grote boeven soms met een enorme brutaliteit en ontkenning van elke menselijke waardigheid de onderkant van het Zweedse welzijnsland bevolken. Onthutsende en (ont)spannende thriller voor de liefhebber van de Scandinavische misdaadroman.

Specificaties

Nederlands | 9789400514942 | 448 pagina's

Titel Bloedlink
Auteur Jens Lapidus
Secundaire auteur Jasper Popma
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : A.W. Bruna Uitgevers, [2022]
Overige gegevens 448 pagina's - 22 cm
Annotatie Oorspronkelijke Nederlandse uitgave: Utrecht : Bruna, 2010 - Vertaling van: Aldrig fucka upp. - Stockholm : Wahlström & Widstrand, 2008
ISBN 9789400514942
PPN 435072250
Genre thriller
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Stockholm trilogie
Boek

Stockholm trilogie (2009-...)

vol. dl. 2
Uitgeleend
Jens Lapidus