Snel geld
Boek

Snel geld ([2022])/ Jens Lapidus, vertaling [uit het Zweeds] Jasper Popma

Drie jonge mannen in Stockholm zijn via hun droom van snelverdiend geld met elkaar verbonden: een huurling uit het voormalig Joegoslavië, een Chileense drugsdealer en een Zweedse student.

Aanwezigheid

Recensie

De Zweedse auteur (1974) verwierf als strafrechtadvocaat enorme kennis van het criminele circuit. In dit eerste deel* van zijn 'Stockholm-trilogie' maakt de lezer kennis met drie jonge mannen die via de droom van het snel verdiende geld met elkaar verbonden zijn. Mrado is een huurling uit het voormalig Joegoslavië. Jorge is een uit Chili afkomstige drugsdealer en de Zweedse student JW verkeert in twee absoluut verschillende werelden. Tevens probeert hij het raadsel van zijn verdwenen zus op te lossen. Het geheel speelt tegen de achtergrond van een oppervlakkig vredig Stockholm. Voor de verbijsterde lezer wordt echter een gewelddadige en meedogenloze onderwereld met haar eigen wetten zichtbaar. Aan de schrijfstijl van Lapidus moet men echt even wennen. In korte staccatozinnen en korte 'ingedikte' stukken tekst, regelmatig voorzien van verhoorprotocollen en politierapporten e.d. doet hij zijn van destructiviteit druipend verhaal met een explosieve plot aan het eind.

Specificaties

Nederlands | 9789400514980 | 429 pagina's

Titel Snel geld
Auteur Jens Lapidus
Secundaire auteur Jasper Popma
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : A.W. Bruna Uitgevers, [2022]
Overige gegevens 429 pagina's - 22 cm
Annotatie Oorspronkelijke Nederlandse uitgave: Utrecht : Bruna, 2009 - Vertaling van: Snabba cash. - Stockholm : Wahlström & Widstrand, 2006
ISBN 9789400514980
PPN 435072242
Genre thriller
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Stockholm trilogie
Boek

Stockholm trilogie (2009-...)

vol. dl. 1
Uitgeleend
Jens Lapidus