Wij zijn legio (Wij zijn Bob)
Boek

Wij zijn legio (Wij zijn Bob) (2021)/ Dennis E. Taylor, vertaald [uit het Engels] door Sander Brink en Marike Groot ; redactie: Erik Schreuder

Na zijn overlijden is het hoofd van Bob ingevroren, als het ontdooit wordt is het veranderd in een computer die als taak krijgt het redden van de mensheid.

Aanwezigheid

Recensie

Bob heeft zich aangemeld om zijn hoofd in te laten vriezen na zijn overlijden. Na 117 jaar ontdooit een geleerde het hoofd van Bob, hij blijkt inmiddels veranderd te zijn in een computer. Van hem wordt verwacht dat hij nieuwe planeten zoekt waarnaar de aardebevolking kan evacueren. De computer-Bob heeft de mogelijkheid zichzelf te vermenigvuldigen door back-ups te maken en met drie D-printers alles te bouwen wat hij nodig acht, als hij daarvoor de geschikte grondstoffen kan vinden. Hij krijgt te maken met vijandige concurrenten van andere aardse grootmachten, met agressief buitenaards leven, concurrentie tussen de verschillende Bobs en praktische onmogelijkheden die veel creativiteit vereisen. Doordat het om verschillende tijden, andere plaatsen, bijzondere acties en meerdere Bobs gaat met een diversiteit aan problemen, is het totaal nogal warrig en het verhaal schiet alle kanten uit. Uiteindelijk zal het restant van de mensheid die niet is omgekomen wel ergens op een planeet terechtkomen waar zij verder kunnen leven, maar er is nog en lange weg te gaan vol gevaren, ruzie en tegengestelde belangen. Dit boek is deel 1* in de 'Bobiversum-serie'. De Canadese auteur is computerprogrammeur en fan van Star Trek en Star Wars waar hij regelmatig aan refereert.

Specificaties

Nederlands | 9789083073170 | 321 pagina's

Titel Wij zijn legio (Wij zijn Bob)
Uniforme titel Wij zijn legio
Auteur Dennis E. Taylor
Secundaire auteur Sander Brink ; Erik Schreuder
Type materiaal Boek
Editie 1e druk;
Uitgave [Amsterdam] : Iceberg Books, 2021
Overige gegevens 321 pagina's - 22 cm
Annotatie Vertaling van: We are legion (We are Bob). - (c)2016
ISBN 9789083073170
PPN 433124377
Genre science-fiction
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Bobiversum-serie
Boek

Bobiversum-serie (2021)

vol. dl. 1
Uitgeleend
Dennis E. Taylor