Een pleidooi voor geloof
Boek

Een pleidooi voor geloof een journalist onderzoekt de grootste bezwaren tegen het christendom (november 2021)/ Lee Strobel, vertaling [uit het Engels]: Richard Kettmann ; redactie: Monica van Bezooijen

Pleidooi voor het christelijk geloof in de vorm van interviews met wetenschapsbeoefenaars met een evangelische achtergrond.

Recensie

De bekeerde Amerikaanse journalist wil acht gezichtspunten die hij had en anderen hebben tegen christelijk geloven ter sprake brengen om zijn nieuwe, gelovige zienswijze te ondersteunen. Daartoe interviewt hij acht evangelicale geleerden. De interviews hebben betrekking op kwaad, lijden, hel en geweld, wonderen, evolutie, de uniciteit van Christus en twijfel daaraan. Na ieder interview en ook samenvattend aan het eind van het boek concludeert de auteur dat zijn christelijke geloofsovertuiging waar, rechtmatig en redelijk is. Het boek is anekdotisch van toon en pseudo-onderzoekend van aanpak. Vlot leesbaar ook in de vertaling. Aandacht voor het 'filosofisch' register van de vragen en de antwoorden ontbreekt. Er is wel ruimte voor de beschouwing van ervaring en van de wil tot geloven. Na elk hoofdstuk zijn er vragen ter overdenking of bespreking plus enige bibliografische gegevens. Voorzien van een index en van een samenvatting van vorige boeken.

Specificaties

Nederlands | 9789059991156 | 379 pagina's

Titel Een pleidooi voor geloof : een journalist onderzoekt de grootste bezwaren tegen het christendom
Auteur Lee Strobel
Secundaire auteur Richard Kettmann ; Monica van Bezooijen
Type materiaal Boek
Uitgave Hoornaar : Gideon, november 2021
Overige gegevens 379 pagina's - 22 cm
Annotatie Met index, literatuuropgave - Vertaling van: The case for faith. - The Zondervan Corporation L.L.C.
ISBN 9789059991156
PPN 434827711
Rubriekscode 232.4
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Christelijk geloof
PIM Rubriek Religie
PIM Trefwoord Christelijk geloof