Nieuwe kans & Kiezen
Boek

Nieuwe kans & Kiezen ([2021])/ Lauren Brooke, Nederlandse vertaling [uit het Engels]: Sofie de Lint

Door een misverstand wordt een nog niet genezen paard te vroeg opgehaald. Dit kost Amy en haar zus Lou bijna de laatste betalende klanten van hun paardenboerderij. Ook zijn ze het niet eens met de manier waarop de nieuwe stalknecht Ben met paarden omgaat. Bundeling van twee boeken over Heartland. Vanaf ca. 11 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Tweede band met deel drie en vier van de serie over Heartland, de paardenfarm waar mishandelde paarden en paarden met agressieve neigingen worden behandeld. Na de dood van hun moeder die het behandelingspatroon ontwikkelde waarbij het karakter van het paard de leidraad is naast het gebruik van kruidenmengsels, moeten de zusjes Lou en Amy samen met hun opa en vaste stalkracht Ty het bedrijf voortzetten. Ook de jonge veearts Scott (met wie Lou het goed kan vinden) zit op hun lijn. Ze moeten hard werken en ondervinden tegenwerking. Maar het lukt, mede dankzij de aanpak bij een heel weerspannig paard. In 'Kiezen' komt de neef van een paardenfokster op Heartland werken en ook om zijn paard te trainen. Dat levert spanningen op over zijn dwingende aanpak van de training en gebruik van de zweep, niet de aanpak van Heartland. Goed geschreven, zelfstandig leesbaar vervolg op 'Heartland: Alleen verder & Na de storm'* (2020). Niet alleen voor paardenliefhebsters, maar ook gewoon een goed geschreven verhaal over jonge mensen en hun moeilijkheden, verliefd zijn en ambities. Goed vertaald. Vanaf ca. 11 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789020622690 | 301 pagina's

Titel Nieuwe kans & Kiezen
Uniforme titel Een nieuwe kans Kiezen
Auteur Lauren Brooke
Secundaire auteur Sofie de Lint
Type materiaal Boek
Editie [1e druk];
Uitgave [Alkmaar] : Kluitman, [2021]
Overige gegevens 301 pagina's - 22 cm
Annotatie Het ISBN is ontleend aan de barcode op de achterkant - Vertaling van: Breaking free. - New York : Scholastic, (c)2000. - (Heartland). - Oorspronkelijke Nederlandse uitgave: 2001; Taking chances. - New York : Scholastic, (c)2001. - (Heartland). - Oorspronkelijke Nederlandse uitgave: 2002
ISBN 9789020622690
PPN 433390506
Genre paarden/pony's
Thematrefwoord paarden
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Heartland
Boek

Heartland (2001-...)

vol.
Uitgeleend
Lauren Brooke