Milo en de laatste wolf
Boek

Milo en de laatste wolf ([2021])/ tekst van Sébastien Perez, illustraties van Justine Brax ; vertaling [uit het Frans] van Siska Goeminne

Na de Grote Oorlog tegen de uitgehongerde wolven is geen van de mannen naar het dorp teruggekeerd. Nu is het Milo's taak het dorp beschermen. Hij trekt met pijl en boog het woud in om de laatste wolf te doden. Of is er een andere oplossing? Groot formaat prentvertelling met sfeervolle, winterse kleurenillustraties. Vanaf ca. 5 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

In het dorp denken de oudste mannen, de vrouwen en kinderen aan de vorige winter, aan de vreselijke oorlog. De mannen zijn toen het woud ingetrokken om er te vechten met de uitgehongerde wolven. Sinds die tijd is er geen wolf meer gezien en geen van de mannen is teruggekeerd. Er is echter nog een wolf in het woud en Milo vertrekt met boog en pijlen naar onbekende oorden. Onderweg ontmoet hij een boerin en een houthakker voor hij de wolf verwondt. Als hij de wolf vindt, blijkt deze welpjes te hebben. Schitterend, kunstzinnig prentenboek in extra groot formaat over hoe je in vrede met elkaar moet leren leven. Het thema verdraagzaamheid wordt heel goed uitgewerkt, met aan het slot de opdracht aan Milo om het aan de andere mensen over te brengen. De dynamische illustraties met details in zilverfolie opdruk zijn ware kunstwerken, waarbij gespeeld wordt met kleuren die duidelijke accenten aangeven. De illustratie waarbij het gezicht van Milo half is afgebeeld, en de andere helft een wolf is, geeft het thema van het verhaal goed weer. De illustraties geven een extra dimensie aan de literaire tekst. Ook het omslag en de schutbladen hebben details in zilver. Vanaf ca. 5 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789462916111

Titel Milo en de laatste wolf
Auteur Sébastien Perez
Secundaire auteur Justine Brax ; Siska Goeminne
Type materiaal Boek
Uitgave Eke : De Eenhoorn, [2021]
Overige gegevens 32 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 37 cm
Annotatie Vertaling van: Le dernier des loups. - Parijs : Albin Michel Jeunesse, (c)2020
ISBN 9789462916111
PPN 43441168X
Genre dierenleven
Thematrefwoord Wolven ; Verdraagzaamheid ; Winter
Taal Nederlands