Eenhoorns
Boek

Eenhoorns ([2021])/ Sam Taplin, illustraties: Jordan Wray ; vertaling [uit het Engels]: Els Peeters

Kleine eenhoorn Roosje gaat met haar mama op zoek naar twinkelende dingen voor haar verjaardag. Feniks Fleur, elfje Fladderwiek, kabouter Glitterbaard en andere vrienden bedenken iets moois. Vierkant hardkartonnen prentenboek met zoete kleurenillustraties, geluidsknoppen en lampjes die kunnen branden. Vanaf ca. 1,5 jaar.

Recensie

Kleine eenhoorn Roosje gaat met haar mama op zoek naar twinkelende dingen voor haar verjaardag. Een glinsterende veer van feniks Fleur, door elfje Fladderwiek betoverde bloemen, een gouden appel van kabouter Glitterbaard, een echte twinkelende ster van draak Maanvuur: Roosje is heel blij met haar cadeaus én dat iedereen van de partij is. De clichématige illustraties in lieve kleurtjes over de hele spread bewerkstelligen een sprookjesachtige sfeer. De vele details als vlindertjes, bloemetjes en sterretjes dragen daartoe bij. Muziekjes en knipperende lampjes bij drukken op buttons verhogen de magie (het batterijdoosje in het achterplat heeft een aan-en-uitknop). Stevige uitvoering met dun kartonnen bladzijden en twee afgeronde hoekjes. De auteur heeft al meerdere boekjes met (geluids)effecten gepubliceerd bij dezelfde uitgever en ook enkele met lampjes. Voor een breed publiek vanaf ca. 2,5 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9781801313247

Titel Eenhoorns
Uniforme titel Usborne lichtjes en geluiden
Auteur Sam Taplin
Secundaire auteur Jordan Wray ; Els Peeters
Type materiaal Boek
Uitgave [Londen] : Usborne, [2021]
Overige gegevens 10 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 22 cm
Annotatie Omslag vermeldt: Usborne lichtjes en geluiden en Druk op de knoppen om de lichtjes te zien ... en de geluiden te horen - Vertaling van: Unicorns. - London : Usborne Publishing Ltd., (c)2021. - (Lights and sounds)
ISBN 9781801313247
PPN 434908657
Genre sprookjes
Thematrefwoord Verjaardagen ; Eenhoorns ; sprookjesfiguren ; Geluiden
Taal Nederlands