Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Waar is het stokstaartje?
Boek

Waar is het stokstaartje? (2021)/ tekst van Jen Wainwright, met illustraties van Paul Moran, Steve Wiltshire en Simon Ecob ; vertaling [uit het Engels]: J.H. Gever

Tien stokstaartjes reizen de hele wereld over. Ze bezoeken o.a. Rio de Janeiro, Marrakech, Bangkok, de Chinese Muur en het Great Barrier Reef. Prentenboek met grote gedetailleerde zoekplaten in kleur. Vanaf ca. 5 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

In dit zoekprentenboek gaat de familie Stokstaart op wereldreis. De familie bestaat uit tien stokstaartjes die voor in het boek worden voorgesteld en die op elke zoekplaat gevonden moeten worden. Er worden 17 bekende wereldsteden in even zovele landen bezocht. Elke bontgekleurde en zeer gedetailleerde zoekplaat beslaat een dubbele pagina met in een kader wat informatie over een bezienswaardigheid in de bezochte plaats. De stokstaartjes bezoeken o.a. Marrakech, Kyoto, Venetië en het Great Barrier Reef in Australië; dus niet alleen de geijkte plaatsen. Vrijwel elke plek wordt afgebeeld met een krioelende mensenmassa. Dit boek doet onmiddellijk denken aan de Waar is Wally-boeken, met dat verschil dat je nu op zoek moet naar tien stokstaartjes in plaats van één Wally. Achterin staan zes pagina's met de antwoorden; op de verkleinde illustraties staan de stokstaartjes omcirkeld. Ook staan daar nog tien extra zoekopdrachten per pagina vermeld 'voor speurneuzen'. Op het omslag een enorme mensenmassa met in een kader de titel en daaromheen de tien stokstaartjes. In dezelfde opzet verschenen nog twee zoekboeken over tien stokstaartjes en ook 'Waar is de eenhoorn?'*. Vanaf ca. 5 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789025750763

Titel Waar is het stokstaartje?
Auteur Jen Wainwright
Secundaire auteur Paul Moran ; J.H. Gever
Type materiaal Boek
Editie Zesde druk;
Uitgave Haarlem : Gottmer, 2021
Overige gegevens 44 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 29 cm
Annotatie 1e druk Nederlandse uitgave: 2011 - Vertaling van: Where's the meerkat? - London : Michael O'Mara, 2011
ISBN 9789025750763
PPN 435123904
Thematrefwoord Zoekboeken
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Zoekplatenboeken