Klaas Vaak is boos!
Boek

Klaas Vaak is boos! ([2021])/ Susan Wallenburg & Mayon Middeljans

Bas en Liena willen echt nog niet slapen. Bas wil verder lezen en Liena speelt nog veel te fijn met haar poppen. Klaas Vaak heeft genoeg van het wachten en gaat weg. Daardoor slapen alle kinderen niet meer. Kunnen ze zorgen dat Klaas Vaak niet meer boos is? Prentenboek met kleurrijke illustraties. Vanaf ca. 5 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Bas houdt van boeken en leest stiekem nog een hele poos met zijn zaklamp onder de deken. Liena houdt van spelen en is veel te druk met haar poppen. En Klaas Vaak? Klaas Vaak wacht en wacht en dan... Dan is hij het zat. Hij heeft geen zin meer in wachten. Hij strooit niet met zijn magische slaapzand en gaat terug naar huis, naar zijn zandkasteel op de maan. De volgende morgen zijn alle kinderen suf en slap. Ze hebben niet geslapen en ze zijn te moe om te eten, te spelen of te leren. Hoe gaan ze ervoor zorgen, dat Klaas Vaak niet meer boos op hen is? Prentenboek met een heldere tekst zonder aan diepgang te verliezen. De illustraties zijn in iets gedempte kleuren uitgevoerd, maar zijn wel fris en kleurrijk. De figuren zijn duidelijk, iets karikaturaal getekend en tonen herkenbare emoties. Daarnaast zitten de prenten vol kleine details die voor kijkplezier zorgen en het verhaal mooi aanvullen. Een verhaal met humor en een serieus randje, waarin de emotie boos zijn aan de orde komt en een oplossing gezocht wordt voor een conflict. Dit geeft aanknopingspunten tot gesprekjes. Het boek won een zilveren medaille in de Key Colours Competition van 2020. Vanaf ca. 5 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789044842227

Titel Klaas Vaak is boos!
Auteur Susan Wallenburg
Secundaire auteur Mayon Middeljans
Type materiaal Boek
Uitgave [Alkmaar] : Clavis, [2021]
Overige gegevens 28 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 30 cm
Annotatie Colofon vermeldt: tekst: Susan Wallenburg / illustraties: Mayon Middeljans - Winnaar van de zilveren medaille van de Key Colours Competition, 2020
ISBN 9789044842227
PPN 434302538
Thematrefwoord Slapengaan ; Stoute kinderen ; Ruzies
Taal Nederlands