De grote wereldatlas
Boek

De grote wereldatlas ([2021])/ tekst door David Owen, illustraties van Quino Marin ; Nederlandse vertaling [uit het Engels]: Inge Van Hove

Ga op zoek naar oude monumenten, beroemde gebouwen, de hoogste bergen of bijzondere sporten. Atlas met allerlei weetjes over landen, mensen, natuur en dieren op de wereld. Met testvragen, landkaarten, kleurentekeningen en vlaggenoverzicht. Vanaf ca. 9 t/m 11 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

In deze stevige atlas zijn een aantal kaarten van de wereld en van de continenten vereenvoudigd weergegeven. Het vrij grote boek (33 cm, matte pagina's) neemt de lezer mee de wereld over en leert ons over diverse uiteenlopende thema's, variërend van sport tot diersoorten, van kunst tot de diverse culturen en levensgewoonten. De uitgave bevat negen hoofdstukken (de wereld, het noordpoolgebied, Noord-Amerika, Midden- en Zuid-Amerika, Europa, Afrika, Azië, Oceanië en Antarctica). Ieder hoofdstuk opent met een grote landkaart die steeds een dubbele pagina omvat. Op deze kaart worden de onderwerpen weergegeven met kleine, gekleurde illustraties. Elk prentje wordt ondersteund door een woord met soms een beknopte toelichting. De kaarten ogen overvol. Op de vervolgpagina is uitgebreidere informatie te vinden, de tekstblokjes staan in een klein lettertype. Op de schutbladen zijn de vlaggen van de landen van Europa, Afrika, Azië en Oceanië te zien. Verder bevat de atlas een inhoudsopgave, een 'test-je-kennisþ hoofdstuk met meerkeuzevragen en een register. Mooi en leerzaam kijk- en leerboek voor wereldverkenners vanaf ca. 9 t/m 11 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789044761818 | 43 pagina's

Titel De grote wereldatlas
Auteur David Owen
Secundaire auteur Quino Marin ; Inge Van Hove
Type materiaal Boek
Uitgave Aartselaar : Deltas, [2021]
Overige gegevens 43 pagina's - gekleurde illustraties, kaarten - 33 cm
Annotatie Met register - Vertaling van: My first world atlas. - London : Nextquisite Ltd., (c)2021
ISBN 9789044761818
PPN 434444367
Rubriekscode 950.6
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Atlassen
PIM Rubriek Landen en Volken
PIM Trefwoord Atlassen