The assistant
DVD

The assistant ([2022])/ directed by Kitty Green

De net afgestudeerde Jane krijgt een droombaan bij een entertainmentmagnaat in New York, maar al spoedig vallen haar zaken op die niet door de beugel kunnen, zoals seksisme, misbruik en een zwijgcultuur.

Aanwezigheid

Recensie

Amerikaans drama (2019) van Kitty Green (debuut). Met Julia Garner (Martha Marcy May Marlene), Owen Holland en Jon Orsini. Net afgestudeerd krijgt Jane een droombaan als assistente van een beroemde entertainmentmagnaat in New York. Tijdens haar werk ziet ze dingen die niet door de beugel kunnen, zoals seksisme, misbruik en een zwijgcultuur. Moet ze ook haar mond houden of niet? Score IMDb: 6.3. VPRO Cinema: 'genuanceerde studie van het seksistische machtssysteem en de zwijgcultuur op kantoor (...) drama-thriller over de subtiele vormen van genderongelijkheid op de werkvloer. Verontrustend, urgent en ijzersterk' (4 sterren). Ronald Rovers (Trouw 19-11-'21): 'bleke film over het kantoor als ontmenselijkingsmachine (...) Zo sober en feitelijk als de titel (...) zo sober en feitelijk is het misbruik (...) is ook de stijl (...) de camera beweegt geruisloos door het kantoor, het kleurenpalet van de film is bleek, alsof het leven eruit is gezogen' (4 sterren). Kevin Toma (Volkskrant 18-11-'21): 'In het knappe, verstikkende drama The Assistant blijft het monster buiten beeld' (4 sterren). Dana Linssen (NRC 17-11-'21): 'Iedereen zwijgt over het seksuele roofdier op kantoor (...) The Assistant is zo ijzingwekkend goed (...) Door niet de gruweldaden te laten zien, maar het zwijgen' (5 sterren).

Specificaties

Engels | 7439647551504

Titel The assistant
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Kitty Green ; Julia Garner ; Matthew Macfadyen
Type materiaal DVD
Uitgave Amsterdam : De Filmfreak, [2022]
Overige gegevens 1 dvd-video (87 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder anderen: Julia Garner, Matthew Macfadyen. - Engels gesproken, Nederlands of Frans ondertiteld - Videoversie van de film: Verenigde Staten : Sumbolic Exchange, 2019
ISBN 7439647551504
PPN 435173375
Genre sociale roman
Thematrefwoord Seksueel misbruik
Taal Engels