Nr. 10
DVD

Nr. 10 ([2022])/ regie Alex van Warmerdam

Als de als vierjarige in een Duits bos gevonden en in een pleeggezin opgegroeide Günter veertig jaar later door een vreemde iets in zijn oor gefluisterd krijgt, zet dat hem aan het denken over zijn afkomst.

Aanwezigheid

Recensie

Nederlandse thriller (2021) van Alex van Warmerdam (Abel, De jurk, Borgman). Met Tom De Wispelaere (Borgman, Schneider vs Bax), Frieda Barnhard, Hans Kesting, Jan Bijvoet (De slag om de Schelde, Borgman) en Pierre Bokma (Tonio). Günter, als vierjarige gevonden in een Duits bos, groeit op in een pleeggezin. Veertig jaar later is hij toneelacteur, heeft een dochter en een verhouding met een getrouwde vrouw. Als een vreemde man slechts één woord in zijn oor fluistert, zet dat hem aan tot nadenken over zijn afkomst. Score IMDb: 7.0. Tom van der Krieke (Filmtotaal 30-9-'21): 'overstijgt elk genre en speelt slim met de verwachtingen van de toeschouwer (...) prachtige beeldcomposities, magnifieke sets, zwartgallige humor en een scenario vol onvoorspelbaarheden' (4 sterren). Bor Beekman (Volkskrant 29-9-'21): 'In de wonderlijke tweede helft kantelt het door paranoia voortgestuwde Nr. 10. en lijkt Van Warmerdam, anders dan zijn benarde personages, volkomen bevrijd. Filosofisch ook, zonder enig verlies aan humor' (4 sterren). Coen van Zwol (NRC 28-9-'21): 'Een prachtig jubileum (...) Vol kantelmomenten en met een vileine patsboemfinale (...) beurtelings liefdesklucht, thriller en The X-Files (...) een web van liefdesintriges verdicht zich geleidelijk tot iets grotesks en geestigs' (5 sterren).

Specificaties

Nederlands | 5051083178907

Titel Nr. 10
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Alex van Warmerdam ; Tom Dewispelaere ; Frieda Barnhard ; Pierre Bokma
Type materiaal DVD
Uitgave Amsterdam : Cinéart, [2022]
Overige gegevens 1 dvd-video (97 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder anderen: Tom Dewispelaere, Frieda Barnhard. - Nederlands gesproken, Frans of Engels nagesynchroniseerd, Nederlands of Frans ondertiteld - Videoversie van de film: Nederland : Graniet Film, 2021
ISBN 5051083178907
PPN 435173421
Genre thriller - humoristische roman
Taal Nederlands