Red Sandra
DVD

Red Sandra (2022)/ regie Jan Verheyen & Lien Willaert

Als de ouders van Sandra horen dat zij aan een zeldzame spierziekte lijdt en nog maar een jaar te leven heeft en de fabrikant het enige medicijn niet wil verstrekken, gaat de vader de strijd aan met de fabrikant.

Recensie

Belgisch drama (2021) van Jan Verheyen (Vermist, FC De Kampioenen, Het vonnis) en Lien Willaert. Met Sven De Ridder (Cordon) en Darya Gantura (Cordon). Waargebeurd verhaal dat in België voor veel ophef zorgde. Als William en Olga Massart horen dat hun enige dochtertje Sandra (6) aan een zeldzame spierziekte lijdt en nog maar een jaar te leven heeft, stort hun wereld. Er is een medicijn maar de fabrikant verstrekt het niet. William gaat een verbeten strijd aan tegen de farmaceutische industrie. Score IMDb: 6.7. Lieven Trio (De Morgen 26-10'21): 'aangrijpend David-versus-Goliathdrama (...) wisselvallige film met het hart op de juiste plaats, die doet wat hij moet doen: een groot publiek raken met een vraagstuk dat (...) brandend actueel is' (3 sterren). Geert Verheyen (newsmonkey.be 30-10-'21): 'opvallend veel gevoel voor detail en nuance (...) Verheyen en Willaert houden hun film mooi in balans door naast de scènes over ziekte ook veel ruimte te maken voor de fantasie en het gevoel voor humor van Sandra en de band met haar vader' (7 sterren van 10). Dax (Moviepulp.be 25-10-'21): 'niet (...) gaan kijken als je het (mentale & fysieke) leed van een kind niet kan aanzien (...) Aangrijpend & pakkend (...) mooi afgewerkt met heerlijke filmmuziek (...) Topwerk van Vlaamse bodem' (4,5 sterren).

Specificaties

Nederlands | 8719372014998

Titel Red Sandra
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Jan Verheyen ; Lien Willaert ; Sven De Ridder ; Darya Gantura
Type materiaal DVD
Uitgave [Utrecht] : Dutch FilmWorks, 2022
Overige gegevens 1 dvd-video (102 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder anderen: Sven De Ridder, Darya Gantura, Rosalie Charles. - Vlaams gesproken, ondertiteld in het Nederlands, Frans of Engels - Videoversie van de film: België : Eyeworks, 2021 - Bevat extra: Achter de schermen
ISBN 8719372014998
PPN 435092790
Genre sociale roman
Thematrefwoord Spierziekten ; Farmaceutische industrie
Taal Nederlands