De leeuw die niet kon slapen
Boek

De leeuw die niet kon slapen ([2022])/ Catherine Rayner, vertaling [uit het Engels]: Ellen Hosmar ; redactie en productie: Vitataal

Leeuw probeert in slaap te vallen maar het wil maar niet lukken, wat hij ook probeert. Kan zijn vriendinnetje Uil hem helpen? Prentenboek met illustraties in diverse techieken. Vanaf 4 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Leeuw is doodmoe, wat hij ook doet, hij kan niet slapen. Het is te heet of te koud; te lawaaiig of te stil; hij is wanhopig. Maar dan ontmoet hij Uil, die het lukt om overdag te slapen, wat niet makkelijk is als alle andere dieren wakker zijn. Uil leert hem een lied waardoor ook Leeuw eindelijk in slaap kan vallen. En als Leeuw per ongeluk anderen wakker maakt, maakt het niet uit, ook zij kunnen het lied gebruiken. En dan is alleen Uil nog wakker. Deze meermaals bekroonde illustratrice en kinderboekenschrijfster gebruikt in haar speelse illustraties vol beweging en kracht potlood, houtskool, inkt , waterverf en allerlei andere materialen om haar personages steeds op een originele manier neer te zetten, vol beweging, kracht en kleur, steeds vanuit een ander perspectief en altijd verrassend. Het gebruik van kleur in de illustraties is intens en past uitstekend bij de emoties van de hoofdpersonen. Het rijm en de herhaling van het lied in dit hartverwarmende prentenboek maakt het zeer geschikt om (ook) samen met kinderen te lezen die moeite hebben in slaap te komen.

Specificaties

Nederlands | 9789048319862

Titel De leeuw die niet kon slapen
Auteur Catherine Rayner
Instelling /Vitataal, Feerwerd
Secundaire auteur Ellen Hosmar
Type materiaal Boek
Uitgave Utrecht : Veltman Uitgevers, [2022]
Overige gegevens 32 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 29 cm
Annotatie Vertaling van: Arlo the lion who couldn't sleep. - London : Macmillan Children's Books, (c)2020
ISBN 9789048319862
PPN 435275003
Thematrefwoord Slapengaan
Taal Nederlands