Buurman & Buurman
Boek

Buurman & Buurman het hek (2021)/ geschreven door Jan Chvojka

Buurman en Buurman hebben last van konijnen in de tuin. Ze bouwen samen een hek, maar de palen blijven niet goed staan. Prentenboek met foto's uit de televisieserie. Vanaf ca. 5 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Buurman en Buurman hebben last van konijnen in de tuin, dus bouwen ze samen een hek. Buur heeft alle spullen gekocht: rollen gaas, paaltjes, een grondboor. De mannen kijken op hun werktekening en gaan aan de slag. De paaltjes staan scheef, en het wordt een wirwar van touwen en paaltjes, maar het lukt: 'Een prachtig hek! Daar komt geen konijn doorheen, Buur.' De tv-serie over twee klussende buurmannen (afkomstig uit Tsjechië) werd aanvankelijk door de NCRV zonder begeleidende stemmen uitgezonden, en vanaf 1984 met stemmen door de VPRO in verschillende kinderprogramma's. Oorspronkelijk heten de mannen Pat & Mat, maar in Nederland zijn zij bekend onder de naam Buurman, en spreken zij elkaar aan met 'Buur'. In dit boek staat op elke pagina een kleurenfoto van een scène uit de poppenanimatiefilm, met daaronder een korte tekst met levendige dialogen. Ook na zo'n 45 jaar nog steeds aan te bevelen. In dezelfde uitvoering verscheen eerder 'De windmolen'* (2021). Prentenboek met foto's uit de animatiefilm. Vanaf ca. 5 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789047850076 | 24 pagina's

Titel Buurman & Buurman : het hek
Uniforme titel Buurman en buurman Het hek
Auteur Jan Chvojka
Instelling /Patmat, Hostivice
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Haarlem : Big Balloon Publishers, 2021
Overige gegevens 24 pagina's - gekleurde illustraties - 28 cm
Annotatie Gebaseerd op de tv-serie Buurman en Buurman - Op omslag en titelblad onder de reekstitel met kleine letters: (c)Patmat - ISBN niet in boek, afkomstig van barcode
ISBN 9789047850076
PPN 435083775
Thematrefwoord Doe-het-zelf
Taal Nederlands