De prehistorie
Boek

De prehistorie ([2015])/ hoofdredactie Mia Goes, Antoine Ullmann en Christian Nobial, aan dit nummer werkten mee: Margje van Hooijdonk, Sonja de Monchy, Sophie Guerrive, Louise Heugel, Kiki, Max Manz, Marielle Mijs, Émilie Martin-Neute, Marielle Mijs, Éléonore Nessmann, Amélie Pacaud, Gabrielle van Rijn, Éloi Rousseau, Clémence Simon ; illustraties Sophie Guerrive

Hoe zag de kunst in de prehistorie eruit? Overzicht van bekende schilderingen in grotten, die later weer andere kunstenaars inspireerden. Kunsttijdschrift met artikelen, doe-opdrachten, quizvragen en veel kleurenillustraties. Vanaf ca. 10 t/m 13 jaar.

Aanwezigheid

  • Uitgeleend tot: 16/10/2024
    8-14 jaar - 2e verd. - Denken en dromen - Beeldende kunst KUNSTGESCHIEDENIS PREH

Recensie

Dit nummer van het thematische kunsttijdschrift Dada (4x per jaar) staat geheel in het teken van de prehistorische kunst. Over deze periode is veel bekend, maar we weten lang niet alles. Opvallend is dat de grootste vondsten zijn gedaan door kinderen, zoals de prehistorische schilderingen in de grotten van Lascaux. Na een overzicht van prehistorische kunst in de wereld wordt o.a. ingegaan op de grotschilderingen voor wat betreft materialen en technieken en de dieren die er veelvuldig op afgebeeld werden. Tot slot is er aandacht voor de invloed op de hedendaagse kunst. Korte artikelen, voorzien van veel kleurenafbeeldingen worden gevolgd door een thematisch ABC en enige doe-opdrachten. Tot slot o.a. tips om verder te lezen, internetlinks, verwijzing naar enige musea en een quiz. Om alles te begrijpen hebben de lezers toch wat voorkennis nodig. Gelukkig valt er een hoop te bekijken in het boekje. Het is full colour gedrukt; overzichtelijke en aantrekkelijke lay-out met korte tekstblokjes met gekleurde tussenkopjes en veel kleurenillustraties. Bruikbaar als naslagwerk en bron van inspiratie voor docenten in het basis- en voortgezet onderwijs en voor pabo's, culturele opleidingen en kunstinstellingen. Onder begeleiding vanaf ca. 10 jaar, zelfstandig gebruik vanaf ca. 13 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789059306295 | 49 pagina's

Titel De prehistorie
Secundaire auteur Mia Goes ; Antoine Ullmann ; Christian Nobial ; Sophie Guerrive
Type materiaal Boek
Uitgave Eindhoven : Plint, [2015]
Overige gegevens 49 pagina's - illustraties - 24 cm
ISBN 9789059306295
PPN 392675463
Rubriekscode 702.1
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Prehistorie; Kunstgeschiedenis
PIM Rubriek Beeldende kunst
PIM Trefwoord Kunstgeschiedenis

Relaties/Serie

Dada
Boek

Dada kunsttijdschrift voor kinderen van 6 tot 106 (1994-...)

vol. no 85
Niet uitleenbaar