Arcimboldo
Boek

Arcimboldo ([2021])/ hoofdredactie: Mia Goes, Antoine Ullmann en Christian Nobial, aan dit nummer werkten mee: Nicolas Barrome Forgues, Caroline Bléteau, Maïlys Celeux-Lanval, Louise Heugel, Pauline Illa, Laetitia Le Moine, Émilie Martin-Neute, Olivier Morel, Éloi Rousseau, Clémence Simon en Lisette Wiegers

Maak kennis met de Italiaanse kunstenaar Arcimboldo (1527-1593) die bekend werd door zijn portretten met o.a. groenten, fruit, boeken en vissen. Kunsttijdschrift met artikelen, doe-opdrachten en veel kleurenillustraties. Vanaf ca. 10 t/m 13 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Nr 110 van het thematische kunsttijdschrift Dada (4x per jaar) gaat over de populaire Italiaanse kunstenaar Arcimboldo (1527-1593). Wie was Arcimboldo? Zijn bijzondere portretten bestaande uit composities met dieren, dingen of planten zijn bijzonder en verrassend. In welke tijd leefde Arcimboldo? Ook wordt aandacht besteed aan de herontdekking van zijn werk in de twintigste eeuw. Verder een aantal vaste rubrieken zoals een thematisch ABC en creatieve doe-opdrachten: maak een portret van pasta en maak je naam van dingen die je in de natuur vindt. Tot slot een 'Zoek de verschillen' en meer informatie over andere tijdschriften. Mooie vormgeving op witte en gekleurde pagina's met korte stukken tekst en natuurlijk ontzettend veel prachtige afbeeldingen van het werk van Arcimboldo. Tekst is geschikt voor wat oudere kinderen. De praktische opdrachten zijn wel leuk voor jongere kinderen en kunnen onder begeleiding worden uitgevoerd. Bruikbaar als naslagwerk en bron van inspiratie voor docenten in het basis- en voortgezet onderwijs en voor pabo's, culturele opleidingen en kunstinstellingen. Vreemd genoeg zijn er zover bekend geen Nederlandstalige publicaties verschenen over deze kunstenaar. Onder begeleiding vanaf ca. 10 jaar, zelfstandig gebruik vanaf ca. 13 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789059309494 | 47 pagina's

Titel Arcimboldo
Secundaire auteur Mia Goes ; Antoine Ullmann ; Christian Nobial ; Nicolas Barrome Forgues
Type materiaal Boek
Uitgave Eindhoven : Plint, [2021]
Overige gegevens 47 pagina's - gekleurde illustraties - 24 cm
ISBN 9789059309494
PPN 434801704
Rubriekscode Italië 737.2
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Arcimboldo, Giuseppe
PIM Rubriek Beeldende kunst
PIM Trefwoord Arcimboldo

Relaties/Serie

Dada
Boek

Dada kunsttijdschrift voor kinderen van 6 tot 106 (1994-...)

vol. no 110
Niet uitleenbaar