Van Disney tot Pixar
Boek

Van Disney tot Pixar ([2014])/ hoofdredactie Mia Goes, Antoine Ullmann en Christian Nobial, aan dit nummer werkten mee: Marjolein Donkers, Ellen Hornman-Kuindersma, Margje van Hooijdonk, Sonja de Monchy, Kiki, Matthias Malingrëy, Max Manz, Olivier Morel, Amélie Pacaud, Gabriëlle van Rijn, Samuel Rouget, Éloi Rousseau, Clémence Simon, Arthur Ullmann

Overzicht van de ontwikkeling van de animatiefilm, vanaf het eerste openingsfilmpje tot Toy Story en WALL-E. Met ook aandacht voor de producenten. Kunsttijdschrift met artikelen, doe-opdrachten, quizvragen en veel kleurenillustraties. Vanaf ca. 10 t/m 13 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

In 1928 bracht de eerste korte tekenfilm met geluid, gemaakt door Walt Disney, een kleine revolutie in de filmwereld teweeg. En dat gebeurde opnieuw nadat Steve Jobs in 1986 de productiemaatschappij van de Star Wars-films overnam en omdoopte tot Pixar. Digitale technieken werden nu ook ingezet voor tekenfilms en dat leidde tot Toy Story (1995), de eerste geheel met de computer gemaakte animatiefilm. Dit nummer van het thematische kunsttijdschrift Dada (4x per jaar)* staat geheel in het teken van de ontwikkeling van animatiefilms. Korte artikelen worden gevolgd door een thematisch ABC en enkele doe-opdrachten. Tot slot o.a. tips om verder te lezen, internetlinks, verwijzingen naar musea en apps. Om alles te begrijpen hebben de lezers wel wat voorkennis nodig. Gelukkig valt er ook een hoop te bekijken in het kleurrijke boekje. Het heeft een overzichtelijke en aantrekkelijke lay-out met korte tekstblokjes met gekleurde tussenkopjes en veel kleurenillustraties. Via een QR-code kun je trailers van films bekijken. Bruikbaar als naslagwerk en bron van inspiratie voor docenten in het basis- en voortgezet onderwijs en voor pabo's, culturele opleidingen en kunstinstellingen. Onder begeleiding vanaf ca. 10 jaar, zelfstandig vanaf ca. 13 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789059305748 | 50 pagina's

Titel Van Disney tot Pixar
Secundaire auteur Mia Goes ; Marjolein Donkers
Type materiaal Boek
Uitgave Eindhoven : Plint, [2014] - [Paris] : Éditions Arola
Overige gegevens 50 pagina's - illustraties - 24 cm
ISBN 9789059305748
PPN 380137046
Rubriekscode 798.85
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Animatiefilms; Pixar Animation Studio's
PIM Rubriek Theater en Film
PIM Trefwoord Filmindustrie

Relaties/Serie

Dada
Boek

Dada kunsttijdschrift voor kinderen van 6 tot 106 (1994-...)

vol. no 83
Niet uitleenbaar