Land art
Boek

Land art ([2020])/ hoofdredactie: Mia Goes, Antoine Ullmann en Christian Nobial, aan dit nummer werkten mee: Caroline Bléteau, Audrey Calleja, Louise Heugel, Margje van Hooijdonk, Kiki, Laetitia Le Moine, Émilie Martin-Neute, Olivier Morel, Éloi Rousseau, Clémence Simon en Lisette Wiegers

Land art is kunst die in de natuur en met natuurlijke materialen is gemaakt. Denk daarbij aan o.a. sneeuwtekeningen, graskunst, beelden onder water en ook 'ecokunst'! Lees daar van alles over in dit kunsttijdschrift met artikelen, doe-opdrachten en veel kleurenillustraties. Vanaf ca. 10 t/m 13 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Dit is nummer 104 van Kunsttijdschrift Dada* dat elk kwartaal een kunstenaar, stroming of kunst van één stad of land behandelt. Dit nummer staat geheel in het teken van Land art, dat is kunst die in de natuur en met natuurlijke materialen is gemaakt, eigenlijk een museum in de open lucht. Het komt in verschillende vormen voor en soms op afgelegen plekken. Denk daarbij o.a. aan sneeuwtekeningen, graskunst, beelden onder water en een kathedraal van bomen. Aan dit soort verrassende voorbeelden zijn de meeste artikelen gewijd, daarnaast is er aandacht voor onder meer het ontstaan en behoud. Actueel is 'ecokunst'. Het tijdschrift bevat ook een ABC met toepasselijke woorden en twee doetips waarmee je zelf aan de slag kunt. Door het vierkante formaat en het stevige papier lijkt het eerder op een naslagwerk dan op een tijdschrift. De teksten zijn kort en voorzien van veel afbeeldingen van kunstwerken. Ze zijn toegankelijk geschreven voor een breed publiek. Dada wordt uitgegeven door Plint, een organisatie die naast dit magazine ook kunst en gedichten op o.a. posters aanbiedt. Vanaf de onderbouw van het voortgezet onderwijs kunnen jongeren deze uitgave prima gebruiken als bron. Onder begeleiding vanaf ca. 10 jaar, zelfstandig gebruik vanaf ca. 13 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789059308916 | 50 pagina's

Titel Land art
Secundaire auteur Mia Goes ; Caroline Bléteau
Type materiaal Boek
Uitgave Eindhoven : Plint, [2020]
Overige gegevens 50 pagina's - gekleurde illustraties - 24 cm
ISBN 9789059308916
PPN 427861853
Rubriekscode 719.6
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Land art
PIM Rubriek Beeldende kunst
PIM Trefwoord Land art

Relaties/Serie

Dada
Boek

Dada kunsttijdschrift voor kinderen van 6 tot 106 (1994-...)

vol. no 104
Niet uitleenbaar