De verborgen dochter
Boek

De verborgen dochter (2021)/ Elena Ferrante, vertaald [uit het Italiaans] door Els van der Pluijm

Aan zee komt een oudere vrouw in contact met een jonge moeder en dochter en herleeft door hen haar geschiedenis als moeder en gescheiden vrouw die haar eigen ontplooiing najoeg en met een knagend gemis bleef zitten.

Aanwezigheid

Recensie

Een vrouw belandt met haar auto tegen een vangrail en denkt later terug aan de oorzaak van het ongeluk: geen slaperigheid, maar een onzinnige daad. Aan zee kwam zij in contact met een jonge moeder en dochter. Door hen herleefde haar geschiedenis als moeder en gescheiden vrouw die haar eigen ontplooiing najoeg en met een knagend gemis bleef zitten. Zij probeerde vervolgens de jonge moeder van haar dochter te vervreemden, haar het een en ander voorhoudend over haar eigen ontwikkeling. Toen de jonge moeder ontdekte dat juist deze geëmancipeerde vrouw die zij zo bewonderde haar relatie met haar dochtertje bedierf, sloegen de stoppen bij haar door en was voor de hoofdfiguur de vakantie voorbij. Een pakkend verhaal dat de problematiek uit de doeken doet van een vrouw met kinderen die meer wilde. Geschikt voor een groot publiek. Verfilmd door Netflix.

Specificaties

Nederlands | 9789028452466 | 159 pagina's

Titel De verborgen dochter
Auteur Elena Ferrante
Secundaire auteur Els van der Pluijm
Type materiaal Boek
Editie Vijfde druk;
Uitgave Amsterdam : Wereldbibliotheek, 2021
Overige gegevens 159 pagina's - 21 cm
Annotatie Een Netflix film - 1e druk Nederlandse uitgave: 2008 - Vertaling van: La figlia oscura. - Roma : Edizioni e/o, cop. 2006
ISBN 9789028452466
PPN 435158961
Taal Nederlands