Ieder seizoen zijn groen
Boek

Ieder seizoen zijn groen 365 dagen botanisch tekenen ([2021])/ Mijke Desserjer, onder redactie van: Levi van der Veur ; eindredactie: Marian van Eekelen

Instructie- en inspiratieboek met stap-voor-stapuitleg over het maken van natuurillustraties, met per seizoen vele illustratievoorbeelden uit de natuur.

Aanwezigheid

Recensie

Instructie- en inspiratieboek over natuurillustraties, met per seizoen vele illustratievoorbeelden uit de natuur. Er zijn tekeningen die stap voor stap worden opgebouwd en vele losse illustraties die nagetekend kunnen worden. Te denken valt aan bloemen, bomen, bladeren, paddenstoelen, dieren en ijskristallen. De meeste tekeningen zijn met zwarte lijnen getekend, maar er zijn ook in kleur uitgewerkte illustraties, waarbij kleurvlakken egaal zijn ingekleurd. Een aantal pagina's bevat een paginagrote afbeelding met een geïllustreerde tekst/affirmatie of een natuurpatroon. Korte teksten geven extra tekentips en inspiratiemogelijkheden. Een mooi boek voor wie graag meer wil leren over natuurillustraties en daarbij deels bij de hand wil worden genomen. Het boek is een vervolg op het boek 'De geheime tuin'*, waarin ook de basis van het illustreren wordt uitgelegd.

Specificaties

Nederlands | 9789043923064 | 95 pagina's

Titel Ieder seizoen zijn groen : 365 dagen botanisch tekenen
Auteur Mijke Desserjer
Secundaire auteur Levi van der Veur
Type materiaal Boek
Uitgave Utrecht : Kosmos, [2021]
Overige gegevens 95 pagina's - illustraties - 25 cm
ISBN 9789043923064
PPN 433311584
Rubriekscode 742
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Natuurtekenen
PIM Rubriek Hobby's
PIM Trefwoord Tekenen