Tel tot tien en weer terug...
Boek

Tel tot tien en weer terug... ([2021])/ Felicity Brooks en Magali Mansilla, vertaling [uit het Engels]: Els Peeters

Hoeveel bijen, kikkers, visjes en andere dieren zie je? Kijk onder de flapjes en tel hoeveel het er zijn. Tel van 1 t/m 10 en weer terug! Vrij groot hardkartonnen prentenboek met kleurrijke illustraties, flapjes en tekst op rijm. Vanaf ca. 3 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Stoer groot vierkant hardkartonnen telboek met flapjes en kleurrijke illustraties. Op elke bladzijde word je in een rijmende tekst aangespoord tot het bekijken en tellen van dieren, zoals 'Wie smikkelen en smakken hier? Tel de rupsen ...' Onder aan de bladzijde staat telkens het antwoord, in dit geval: 'Het zijn er vier.' Ook het cijfersymbool is groot en iets verdiept bovenaan aangegeven, waarin het getal ook in getekende rondjes staat. Door het optillen van de flapjes ontdekken kinderen wat het antwoord is. Tot het getal zes is één bladzijde beschikbaar, vanaf zeven t/m tien een spread. Je kunt vissen, slakken, kevers, muisjes en nog veel meer dieren vinden en tellen. Op de laatste bladzijde staat de opdracht: 'Tel dan nu van tien tot nul!' Door de blauwe lijn te volgen kun je terugtellen en onderweg de cijfers, en onder de flap het bijbehorende dier, weer terugvinden. Terugtellen is zelfs voor 6-jarigen vaak nog moeilijk, wat lastig is bij 'er af'-sommen. Mooi verzorgd stevig, zwaar boek met twee afgeronde hoeken en gladde hardkartonnen bladzijden; de flapjes zijn wat dun. Kleurrijk instructief boek om samen te bekijken, begrip voor hoeveelheid te krijgen en vooral: terug te tellen. Vanaf ca. 3 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9781801313254

Titel Tel tot tien en weer terug...
Uniforme titel Kijk onder het flapje
Auteur Felicity Brooks
Secundaire auteur Magali Mansilla ; Els Peeters
Type materiaal Boek
Uitgave [Londen] : Usborne, [2021]
Overige gegevens 16 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 26 cm
Annotatie Omslag vermeldt: Kijk onder het flapje. - Tekst: Felicity Brooks en illustraties: Magali Mansilla - Vertaling van: Count to ten and back again... - London : Usborne Publishing Ltd., (c)2021. - (Usborne lift-the-flap)
ISBN 9781801313254
PPN 434473618
Thematrefwoord Tellen ; Dieren ; Rijmvertellingen ; Beweegbare boeken
Taal Nederlands