Zo lief als de dood
Boek

Zo lief als de dood (2022)/ Holly Jackson, vertaald [uit het Engels] door H.C. Kaspersma

Pip (18, ik-persoon) ontdekt dat iemand het op haar heeft gemunt. Ze wordt online bedreigd en gestalkt. Pip probeert te achterhalen wie dat is en dat wordt een race tegen de klok. Tegelijkertijd zoekt ze gerechtigheid, wat mag wel en wat niet? Vanaf ca. 15 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Derde deel, na 'Moordgids voor lieve meisjes'* (A good girl's guide to murder, British Book Award YA 2020) en 'Lief meisje, kwaad bloed'** (Good Girl, Bad Blood, shortlist YA Book Prize 2021) in deze trilogie waarmee Holly Jackson debuteerde. Pip (18, ik-persoon) heeft inmiddels al meerdere zaken opgelost en heeft daar ook de nodige trauma's aan overgehouden, maar het kwaad laat haar nog niet los. Niet alleen omdat er grote verontwaardiging is over het feit dat er een jongen met verkrachting wegkomt, maar ook omdat het lijkt alsof iemand het nu op Pip zélf gemunt heeft. Terwijl ze in een race tegen de klok, waarbij haar eigen leven op het spel staat, probeert te achterhalen wie er achter haar aan zit, zoekt ze tegelijkertijd naar een manier om Max toch op passende wijze te straffen. Dit is een spannende, knap geschreven serie, waarin elk deel griezeliger wordt: het gevaar komt steeds dichterbij en de personages blijven zich ontwikkelen. Dit deel doet de lezer ook nadenken over het grijze gebied tussen goed en fout en hoe ver je kunt, of moet, gaan voor gerechtigheid. Vertaling van 'As good as dead'***. Vanaf ca. 15 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789021461151 | 525 pagina's

Titel Zo lief als de dood
Auteur Holly Jackson
Secundaire auteur H.C. Kaspersma
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Amsterdam : Volt, 2022
Overige gegevens 525 pagina's - 22 cm
Annotatie Vertaling van: As good as dead. - London : Electric Monkey, (c)2021 - Vervolg op: Moordgids voor lieve meisjes + en: Lief meisje, kwaad bloed
ISBN 9789021461151
PPN 435167766
Genre thriller
Thematrefwoord Moorden ; Stalking ; Psychotrauma's ; Goed en kwaad
Taal Nederlands