Let op | maandag 20 mei 2024 (2e Pinksterdag) zijn alle Rozet locaties gesloten
Het Gouden Boek van Tom Poes
Boek

Het Gouden Boek van Tom Poes (2021)

Heer Ollie is jarig en zijn vriend Tom Poes weet geen cadeautje. Wat geef je aan een heer van stand? Ook neemt Heer Ollie een jong voetbalteam onder zijn hoede en vindt hij een blaasgeest. Voorlezen vanaf ca. 5 jaar, zelf lezen vanaf ca. 7 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

De tachtigste verjaardag van Tom Poes en heer Olivier B. Bommel is in 2021 gevierd met onder meer een bundel met drie voorleesverhalen. De strekking van de verhalen is steeds hetzelfde: heer Bommel wil goede daden doen en indruk maken, maar de problemen die daardoor ontstaan moet Tom Poes meestal oplossen. In het eerste verhaal is Tom Poes op zoek naar een cadeau voor de jarige heer Bommel en gaat al zijn vrienden langs om te vragen wat hij kan geven. In het tweede verhaal gaat heer Bommel een kindervoetbalteam begeleiden. Hij geeft de spelers een tovenaarsdrankje. In het derde verhaal krijgt heer Bommel een opblaaspop in bezit die de gedaante aanneemt van degene die hem opblaast. De drie verhalen verschenen eerder afzonderlijk*. Twee ervan zijn geschreven door Sjoerd Kuyper, het derde verhaal is een bewerking van een eerder verschenen strip. Verzorgde uitgave, gedrukt op glanzend papier met een collageachtige omslag. De tekst staat boven of onder de aantrekkelijke kleurentekeningen van de hoofdpersonen en andere bekende personages. Een leuke bundel voor liefhebbers van deze klassieke stripfiguren. Vanaf ca. 7 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789047629146 | 102 pagina's

Titel Het Gouden Boek van Tom Poes
Uniforme titel Tom Poes en het cadeautje voor heer Ollie Tom Poes en de Bommeltjes Tom Poes en de blaasgeest
Auteur Sjoerd Kuyper
Instelling /Toonder Compagnie, Amsterdam
Secundaire auteur Marten Toonder ; Henrieke Goorhuis
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Amsterdam : Rubinstein, 2021
Overige gegevens 102 pagina's - gekleurde illustraties - 26 cm
Annotatie Colofon vermeldt: (c)illustraties Stichting Het Toonder Auteursrecht - Bevat: Tom Poes en het cadeautje voor heer Ollie / verhaal: Sjoerd Kuyper ; tekeningen: Henrieke Goorhuis ; Tom Poes en de Bommeltjes / verhaal: Sjoerd Kuyper ; tekeningen: Tim Artz ; Tom Poes en de blaasgeest / verhaal: Marten Toonder ; bewerking Toonder Compagnie ; tekeningen Henrieke Goorhuis en Tim Artz
ISBN 9789047629146
PPN 433391251
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Gouden boekjes
Boek

Gouden boekjes (1953-...)

vol.
Uitgeleend