Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Moeder Doorn
Boek

Moeder Doorn en andere verhalen over moed en vriendelijkheid (december 2021)/ geschreven door Juliet Marillier, geillustreerd door Kathleen Jennings ; vertaald [uit het Engels] door Marieke Veringa ; tekstredactie: Britt Zwijnenberg

Lara, Niamh, Bella en Katrin ontmoeten alle vier wezens uit de Andere Wereld, waardoor hun leven een andere wending krijgt. Vier sprookjesachtige verhalen over moedige meisjes die zich weten te redden in gevaarlijke situaties en het goede in onbekende wezens zien. Vanaf ca. 12 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Lara moet vaak water uit een bron halen, water dat haar moeder nodig heeft om broden te bakken. Op een dag staat de geheimzinnige bron droog en zit er een gele, gevlekte pad met een brede mond. Hij kan ervoor zorgen dat er weer water in de bron komt, maar dan wil hij daar wel drie beloningen voor: met Lara mee naar huis en bij haar slapen. Maar Lara weet zeker dat haar moeder daar niets van wil weten. Ook Niamh, Bella en Katrin ontmoeten in hun verhalen wezens uit de Andere Wereld, waardoor hun leven een andere wending krijgt. Vier indrukwekkende, goed geschreven verhalen met veel sprookjesmotieven. De vier moedige meisjes worden als hoofdpersoon steeds goed uitgewerkt. De verhalen zijn goed opgebouwd, met verrassende wendingen en bijzondere elementen zoals een 'verlegen keukenhand' en een 'verloren tondeldoos'. De meisjes, waaronder de jonge soldaat Katrin, weten steeds het goede in andere wezens te zien en vriendschappen te sluiten die niet voor de hand liggen, waardoor zij gevaarlijke situaties aankunnen. De zwart-witillustraties sluiten naadloos aan op de sfeer van de verhalen. Vanaf ca. 12 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789492585974 | 137 pagina's

Titel Moeder Doorn : en andere verhalen over moed en vriendelijkheid
Uniforme titel Moeder Doorn en andere verhalen over moed en vriendelijkheid
Auteur Juliet Marillier
Secundaire auteur Marieke Veringa ; Kathleen Jennings ; Britt Zwijnenberg
Type materiaal Boek
Editie Eerste uitgave;
Uitgave [Utrecht] : DVP, december 2021
Overige gegevens 137 pagina's - zwart-wit illustraties - 23 cm
Annotatie Vertaling van: Mother Thorn
ISBN 9789492585974
PPN 433402083
Genre sprookjes - verhalenbundel
Thematrefwoord sprookjesfiguren ; Moed ; Rolpatronen
Taal Nederlands