Mijn beschermengel, mijn beste vriend
Boek

Mijn beschermengel, mijn beste vriend ([2021])/ Lorna Byrne, vertaling [uit het Engels]: Monique de Vré ; illustraties: Aideen Byrne

Zeven verhalen over kinderen die hulp krijgen van beschermengelen. Zo kan de verlamd geboren Suzy niet zo gauw met andere kinderen spelen, maar wel met engelen. En krijgt Tommy hulp bij het voetballen. Met eenvoudige zwart-witillustraties. Voorlezen vanaf ca. 6 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Een 'moderne Ierse mystica' wordt de schrijfster van de veelgelezen autobiografische boeken als 'Engelen in mijn haar' en 'Engelen binnen handbereik' wel genoemd. Van jongs af aan heeft zij het talent om engelen te zien en ze te 'spreken'. Binnen vele soorten engelen is de 'bewaarengel' een wezen dat mensen makkelijk aanspreekt. Het besef dat er zo'n beschermend, helpend wezen zou bestaan, zou hen wellicht rust en zekerheid kunnen bieden. En dat geldt dan misschien nog wel méér voor kinderen. Het besproken boek heeft precies die bedoeling, om kinderen met verhalen over bepaalde leeftijdgenootjes meer vertrouwd te maken met het bestaan van engelen. In alle zeven bescheiden en eenvoudig geïllustreerde verhalen (ongeveer evenveel over jongens als meisjes) is aanwezigheid van een beschermengel al meteen een vanzelfsprekendheid, ook voor wie soms even niet naar ze luistert. Dat kan de lezersgroep snel verdelen in 'believers' en 'non-believers', er is weinig ruimte voor twijfel of onbegrip. De verhalen zijn ergens wel realistisch, maar kunnen - zelfs door kinderen - gemakkelijk als té braaf beleefd worden. Voorlezen vanaf ca. 6 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789022580622 | 254 pagina's

Titel Mijn beschermengel, mijn beste vriend
Auteur Lorna Byrne
Secundaire auteur Monique de Vré ; Aideen Byrne
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Boekerij, [2021]
Overige gegevens 254 pagina's - zwart-wit illustraties - 22 cm
Annotatie Vertaling van: My guardian angel : my best friend. - (c)2020
ISBN 9789022580622
PPN 433401362
Rubriekscode 423
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Engelen; Verhalen
PIM Rubriek Geestelijk leven
PIM Trefwoord Engelen