Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Onze aarde
Boek

Onze aarde (2022)/ Christina Braun, vertaald [uit het Duits] door Annemarie Bon ; redactie: Sonja Meierjürgen ; illustraties: Ruth Koch, Annelie Stenzel

Hoe is de aarde ontstaan? Lees van alles over deze planeet, ook hoe hij er van binnen en van buiten uitziet. Het klimaat en de verandering daarvan komen ook aan bod. Met vijf quizzen. Met getekende illustraties en veel foto's in kleur. Vanaf ca. 8 t/m 10 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

In vier hoofdstukken wordt informatie gegeven over alles wat maar met onze aarde te maken heeft. Je leest over de aarde als planeet, de aarde van binnen, het leven op aarde en het klimaat. De teksten, gewoon afgedrukt of in gekleurde vakken, staan in een groot lettertype. Dikgedrukte woorden brengen belangrijke begrippen extra onder de aandacht. Door de vele kleurenfoto's en tekeningen zien de bladzijden er aantrekkelijk uit en blijf je doorlezen. Moeilijke onderwerpen zoals de damp-kring-verdeling en het ontstaan van de seizoenen, begrijp je sneller door duidelijke illustraties naast de uitleg. Ook de toegevoegde wereldkaarten zijn waardevol. In vier quizjes kun je testen of je alles goed hebt begrepen/onthouden. Volgens de inleiding zou Wasbeer Willie, een getekend figuurtje, je meenemen op de reis over de aarde, maar verder dan hier en daar een afbeeldinkje van hem met een (grappige) opmerking komt het niet. Verder is het een prima boek voor onder meer school, het geeft veel informatie en vergroot de woordenschat. Door de stevige uitvoering en de tijdloze informatie zal het lang gebruikt kunnen worden. Maakt deel uit van de serie 'Hoe en wat'. Hetzelfde boek is verkrijgbaar met een meeluistercode* waarmee je het verhaal op een site kunt beluisteren. Vanaf ca. 8 t/m 10 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789463524384 | 64 pagina's

Titel Onze aarde
Auteur Christina Braun
Secundaire auteur Annemarie Bon ; Sonja Meierjürgen ; Ruth Koch
Type materiaal Boek
Editie 1e druk;
Uitgave Arnhem : Bontekoe, 2022
Overige gegevens 64 pagina's - gekleurde illustraties - 25 cm
Annotatie Vertaling van: Unser Erde. - Nürnberg : Tessloff Verlag, (c)2019. - (Was ist was)
ISBN 9789463524384
PPN 435014137
Rubriekscode 560
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Aarde
PIM Rubriek Natuur en Milieu
PIM Trefwoord Aarde

Relaties/Serie

Hoe en wat
Boek

Hoe en wat (2020-...)

vol.
Uitgeleend