Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Mijn kleine vogelboek
Boek

Mijn kleine vogelboek (september 2021)/ Katrin Wiehle, vertaling [uit het Duits]: Berd Ruttenberg

Maak kennis met 24 vogels en hun leefomgeving: tuin, weiland en bos. Prentenboek van hergebruikt karton met eenvoudige illustraties in natuurlijke kleuren. Vogelgeluiden zijn via een website te beluisteren. Vanaf ca. 4 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Ontmoet 24 vogels die in je omgeving kunnen voorkomen - maak kennis met o.a. huismus, merel, roek, buizerd, oehoe en Vlaamse gaai. Elke dubbele pagina met overzichtsprent toont een groep van vogels in hun leefomgeving: tuin, weilanden en bos. Aansluitend worden er steeds acht vogels 'voorgesteld' met elk een eigen afbeelding en (Nederlandse) naam eronder. De kleine uitgave (20 cm) eindigt met een dubbele pagina waarop aan de linkerkant wordt geschetst wat een vogel zoal doet en aan de rechterkant wordt de vogeltrek aangestipt. Hardkartonnen boekje met twee afgeronde hoeken, gedrukt met ecologische inkt, op 100% kringlooppapier. De zachte prenten in naturelle kleuren zijn realistisch zonder al te veel in detail te treden. De tekst (enkele zin, losse woorden) is in een rond lettertype gedrukt. Fraai, liefdevol prentenboekje dat jonge kijklezers de 'kleine' wereld in al zijn grootsheid laat zien. Een grootsheid om voorzichtig mee om te (leren) gaan - precies dat wat de natuur en in het bijzonder de vogels, deze uitgave én elk kind verdient! Via de website van de uitgever zijn de 24 vogelgeluiden te beluisteren. In soortgelijke uitvoering, maar voor jongere kinderen, verschenen in 2014 'Mijn kleine bos'* en 'Mijn kleine tuin'**. Ongewijzigde herdruk. Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789089672728

Titel Mijn kleine vogelboek
Auteur Katrin Wiehle
Secundaire auteur Berd Ruttenberg
Type materiaal Boek
Editie Tweede druk;
Uitgave [Hoorn, (NH)] : Uitgeverij Hoogland & Van Klaveren, september 2021
Overige gegevens 16 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 20 cm
Annotatie 1e druk Nederlandse uitgave: (c)2018 - Vertaling van: Mein kleines Vogelbuch. - Weinheim : Beltz & Gelberg in der Verlagsgruppe Beltz, (c)2018
ISBN 9789089672728
PPN 43513583X
Rubriekscode 598.3
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Vogels
PIM Rubriek Dieren
PIM Trefwoord Vogels