Op zoek naar zout
Boek

Op zoek naar zout ([2021])/ Shalini Vallepur, vertaling [uit het Engels]: Anneriek van Heugten ; redactie: Nele Declercq

Weet je waar zout vandaan komt? Het tekenfiguurtje Niklas maakt met zijn foodtruck een lange reis om zout voor zijn krakelingen te halen. Onderweg vertelt hij hoe het uit de mijnen wordt gehaald of in zoutpannen gewonnen en schoongemaakt. Met grote kleurenfoto's en -illustraties. Vanaf ca. 7 t/m 9 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Het tekenfiguurtje Niklas heet de lezer welkom in zijn foodtruck 'De krakeling'. Omdat het zout voor zijn krakelingen op is, maakt hij een lange reis om zout te halen en laat onderweg van alles zien. In tien hoofdstukken van steeds twee pagina's vertelt Niklas welke soorten zout er zijn, hoe zout uit grote mijnen gehaald wordt of in zoutpannen gewonnen en daarna wordt schoongemaakt. Tot slot komt aan bod waar je zout voor gebruikt. Langs de onderrand van de meeste pagina's zie je een getekende weg met de foodtruck en Niklas. Niklas eindigt zijn verhaal met de aansporing niet te veel zoute snacks te eten. De informatie wordt gegeven via korte tekstblokjes, grote letters en grote realistische kleurenfoto's, voorzien van vignetten. Rondom de foto's staan tekeningen van o.a. Niklas en zijn foodtruck, die iets te kinderachtig zijn voor de beoogde doelgroep. Achterin vind je een register en een woordenlijst met de uitleg van acht vetgedrukte woorden uit de tekst, zoals foodtruck, gezuiverd en mineralen. De zoute krakeling wordt in Nederland meestal pretzel of brezel genoemd. Een grote, vierkante uitgave uit de vierdelige serie 'Wereldsmaken'*. Vanaf ca. 7 t/m 9 jaar, ook geschikt voor kinderen die moeite hebben met lezen.

Specificaties

Nederlands | 9789086648733 | 24 pagina's

Titel Op zoek naar zout
Auteur Shalini Vallepur
Secundaire auteur Anneriek van Heugten ; Nele Declercq
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Schoolsupport, [2021]
Overige gegevens 24 pagina's - gekleurde illustraties - 26 cm
Annotatie Met register - Vertaling van: The road to salt. - Booklife Publishing, (c)2020. - (Drive thru)
ISBN 9789086648733
PPN 434161489
Rubriekscode 678.5
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Zout
PIM Rubriek Eten en Drinken
PIM Trefwoord Zout

Relaties/Serie

Wereldsmaken
Boek

Wereldsmaken (2021-...)

vol.
Uitgeleend
Shalini Vallepur