Opowiesci na dobranoc dla mlodych buntowniczek
Boek

Opowiesci na dobranoc dla mlodych buntowniczek 100 historii niezwyklych kobiet (2021)/ Elena Favilli i Francesca Cavallo, z angielskiego przelozyla Ewa Borówka ; redakcja: Ewa Penksyk-Kluczkowska

Honderd korte verhalen over bijzondere vrouwen als Cleopatra, Coco Chanel, Astrid Lindgren, Yoko Ono, Michelle Obama en Serena en Venus Williams. Met portretten in kleur van zestig vrouwelijke illustratoren. Poolse editie. Vanaf ca. 9 t/m 14 jaar.

Aanwezigheid

  • Aanwezig
    8-14 jaar - 2e verd. - Spanning en Avontuur - Mens en maatschappij VROUWEN FAVI

Recensie

Poolse editie van 'Bedtijdverhalen voor rebelse meisjes : 100 verhalen over bijzondere vrouwen'. Het motto van deze mooi verzorgde publicatie met portretten van honderd bijzondere vrouwen is 'Dream bigger, aim higher, fight harder and, when in doubt, remember you are right.' Opgenomen zijn portretten van onder meer Cleopatra, Coco Chanel, Astrid Lindgren, Yoko Ono, Michelle Obama en Serena en Venus Williams. De verhalen zijn bedoeld om meiden te inspireren 'vrijuit het leven te ontdekken'. Overzichtelijke indeling met links de tekst en rechts een getekend portret met een citaat. Knap hoe de schrijfsters in de korte verhalen (vaak beginnend met 'Er was eens...') een beeld weten te schetsen van de geportretteerde dat niet blijft steken in algemeenheden, maar interessante details bevat. De illustraties zijn gemaakt door zestig vrouwelijke kunstenaars van over de hele wereld. En toch vormen al die verschillende illustraties - bijzonder genoeg - een eenheid. Achterin staat een verwijzing naar de online Rebel Girls-community. Kortom: een inspirerend boek, in Amerika een bestseller, voor meiden en ook jongens, prachtig vormgegeven en geïllustreerd en met een vlotte, heldere tekst. Voor Poolstalige jongeren vanaf ca. 9 t/m 14 jaar.

Specificaties

Pools | 9788380572010 | 212 pagina's

Titel Opowiesci na dobranoc dla mlodych buntowniczek : 100 historii niezwyklych kobiet
Auteur Elena Favilli
Secundaire auteur Francesca Cavallo ; Ewa Borówka ; Ewa Penksyk-Kluczkowska
Type materiaal Boek
Uitgave Katowice : Debit, 2021
Overige gegevens 212 pagina's - gekleurde illustraties - 25 cm
Annotatie Vertaling van: Good night stories for rebel girls. - Timbuktu Labs, Inc., 2016
ISBN 9788380572010
PPN 434916471
Rubriekscode 315.1
Taal Pools
Onderwerp algemeen Vrouwen; Geschiedenis; Verhalen
PIM Rubriek Mens en Maatschappij
PIM Trefwoord Vrouwen