Let op | maandag 20 mei 2024 (2e Pinksterdag) zijn alle Rozet locaties gesloten
De strijd om de magische wens
Boek

De strijd om de magische wens ([2022])/ Chris Colfer, met illustraties van Brandon Dorman ; vertaald [uit het Engels] door Jasper Mutsaers ; redactie: Marije van der Schaaf

De tweeling Alexandra en Koen (12 jaar) zitten vast in een sprookjeswereld. Om naar de echte wereld terug te kunnen komen, moeten ze voorwerpen uit verschillende sprookjes verzamelen. Vanaf ca. 9 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Avontuurlijk jeugdboek over de tweeling Alexandra en Koen, die op hun twaalde verjaardag van hun oma een sprookjesboek krijgt: Het verborgen land. Als het boek tot leven komt, worden de kinderen een magische wereld ingezogen waarin zij allerlei bekende sprookjesfiguren ontmoeten. Waar de klassieke sprookjes eindigen bij 'zij leefden nog lang en gelukkig', gaat dit boek verder en is het zeker even wennen om Roodkapje op de versiertoer en een van misdaden verdachte Goudhaartje tegen te komen. Ze zitten vast in dit vreemde sprookjeswereld en kunnen alleen ontsnappen als ze voorwerpen verzamelen uit verschillende bestaande sprookjes, zoals Roodkapje en Assepoester. Ondeugend en met humor geschreven. Met enkele zwart-wit illustraties. Dit boek is eerder in 2013 verschenen onder de titel: De wensspreuk*. Chris Colfer (Clovis, 1990) is (scenario)schrijver en (toneel)acteur. Hij is bekend geworden door de hitserie 'Glee'. Hij schreef een klein aantal boeken. Zijn werk werd in meer dan vijftien landen uitgegeven. Vanaf ca. 9 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789464041552 | 424 pagina's

Titel De strijd om de magische wens
Auteur Chris Colfer
Secundaire auteur Brandon Dorman ; Jasper Mutsaers ; Marije van der Schaaf
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Fontaine Uitgevers, [2022]
Overige gegevens 424 pagina's - zwart-wit illustraties - 24 cm
Annotatie Rug vermeldt tevens: The land of stories - Vertaling van: The wishing spell. - New York : Little, Brown, (c)2012. - (The Land of Stories) - Oorspronkelijke Nederlandse uitgave: De wensspreuk. - Amsterdam : Moon, 2013. - (Toverland)
ISBN 9789464041552
PPN 435356240
Genre sprookjes - avonturenroman
Thematrefwoord Magie ; Tweelingen ; sprookjesfiguren ; Zoektochten
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Het verborgen land
Boek

Het verborgen land (2022-...)

vol. 1
Uitgeleend
Chris Colfer