De bibliotheek van Saint-Malo
Boek

De bibliotheek van Saint-Malo roman ([2022])/ Mario Escobar, vertaald [uit het Engels] door Willem Keesmaat en Anja Keesmaat-Pott

Als de nazi's het Franse dorpje Saint-Malo bezetten, gebruikt een bibliothecaresse haar positie om zoveel mogelijk boeken te redden van de brandstapel.

Aanwezigheid

Recensie

Een oorlogsroman over liefde, moed en verzet. Wanneer de nazi's in 1939 het Franse stadje Saint-Malo bezetten, vernietigen zij alles wat onwenselijk wordt geacht, waaronder allerlei boeken. Terwijl haar man Antoine gevangen zit in een Duits kamp, gebruikt bibliothecaresse Jocelyn Ferrec haar positie om haar dorpsgenoten moed en hoop te geven en tegelijkertijd zoveel mogelijk boeken te redden van de brandstapel - ook al zet ze hiermee haar leven op het spel.Het verhaal van 'De bibliotheek van Saint-Malo' is fictief, maakt wel gebruik van waargebeurde elementen uit het Franse verzet tijdens de Tweede Wereldoorlog. De roman is in een prettige, toegankelijke stijl geschreven. Voor lezers met interesse in oorlogs- en verzetsverhalen met een vleugje romantiek. Mario Escobar studeerde geschiedenis. Eerder schreef hij 'Het schooltje van Auschwitz' en 'Vlucht uit Parijs'. Zijn werk is in meer dan tien talen vertaald.

Specificaties

Nederlands | 9789029732604 | 318 pagina's

Titel De bibliotheek van Saint-Malo : roman
Auteur Mario Escobar
Secundaire auteur Willem Keesmaat
Type materiaal Boek
Uitgave Utrecht : Kokboekencentrum Uitgevers, [2022]
Overige gegevens 318 pagina's - 22 cm
Annotatie Vertaling van: The librarian of Saint-Malo. - Thomas Nelson, (c)2020
ISBN 9789029732604
PPN 435533991
Genre oorlogsroman
Thematrefwoord Bibliothecarissen ; Wereldoorlog II ; Verzetsstrijdsters ; Liefde
Taal Nederlands