Paula
Boek

Paula (2022)/ Isabel Allende, vertaald uit het Spaans door Adri Boon

Autobiografisch getint relaas waarin de schrijfster voor haar dochter, die in coma is geraakt, haar geschiedenis vastlegt.

Aanwezigheid

Recensie

Paula is de dochter van de schrijfster die plotseling in coma raakt en na een jaar op het randje van de dood te hebben gebalanceerd, uiteindelijk sterft. Door haar herinneringen op papier te zetten, terwijl zij aan het ziekbed van haar dochter zit, wil Allende haar geschiedenis vastleggen voor het geval Paula ooit weer ontwaakt. Als het duidelijk wordt dat dit niet meer zal gebeuren, gaat Allende toch door en neemt het verhaal meer de vorm aan van een afscheidsbrief aan haar geliefde dochter. Isabel Allende (1942) is een van de bekendste Latijns-Amerikaanse schrijfsters van vandaag. Zij vestigde haar naam met haar debuutroman 'Het huis met de geesten', dat qua concept enigszins op 'Paula' lijkt, aangezien het ook begon als een brief aan haar grootvader die op sterven lag, met dat verschil dat 'Paula' nog meer autobiografisch is. Het boek is in de van Allende bekende vlotte stijl geschreven en dus makkelijk leesbaar, maar door het tragische thema wel zeer aangrijpend.

Specificaties

Nederlands | 9789028452299 | 448 pagina's

Titel Paula
Auteur Isabel Allende
Secundaire auteur Adri Boon
Type materiaal Boek
Editie Vijfentwintigste druk;
Uitgave Amsterdam : Wereldbibliotheek, 2022
Overige gegevens 448 pagina's - 21 cm
Annotatie 1e druk Nederlandse uitgave: Amsterdam : Wereldbibliotheek, 1994. - (Wereldbibliotheekreeks) - Vertaling van: Paula. - Barcelona : Plaza & Janes, 1994. - (Ave fenix. Serie mayor ; 23)
ISBN 9789028452299
PPN 435274759
Genre biografie
Thematrefwoord Moeder-dochter relatie ; Dood
Taal Nederlands