Zwemmersgeluk
Boek

Zwemmersgeluk op zoek naar de wetenschap achter een frisse duik ([2022])/ Jim Jansen & Kjeld de Ruyter, redactie: Arie de Geus

Wetenschappelijke informatie over diverse aspecten en voordelen van zwemmen, tips van specialisten, prominente zwemmers en coaches, en persoonlijke verhalen van zwemliefhebbers.

Aanwezigheid

Recensie

Zwemmen kan altijd en overal en is goed voor lichaam en geest en bijna iedereen doet het. In dit boek lees je meer over de wetenschap hierachter. Tevens worden tips door verscheidene specialisten, prominente zwemmers en coaches gegeven. De één zwemt voor de lichamelijke kick, de ander meer voor het sociale aspect. De auteurs zijn beide fanatieke zwemmers, de één hoofdredacteur van het tijdschrift New Scientist en de ander grafisch vormgever en fotograaf. Enerzijds wat de wetenschap achter de frisse duik in het water is, anderzijds de persoonlijke ervaringen waarom de liefhebber zwemt, omringd worden door water en je volledig vrij voelen. Vragen over conditie, kou, voeding, beloning en grenzen verleggen worden beantwoord. Een waardevol boek door de persoonlijke verhalen van de zwemliefhebbers over hun liefde voor het zwemmen. Prachtig geïllustreerd met veel grote en kleinere kleurenfoto's, o.a. van de favoriete natuurwaterplekken in Nederland van zwemliefhebbers. Een boek voor alle zwemliefhebbers. Voor diegenen die nieuwsgierig zijn naar het gevoel van vrijheid bij zwemmen.

Specificaties

Nederlands | 9789464041019 | 175 pagina's

Titel Zwemmersgeluk : op zoek naar de wetenschap achter een frisse duik
Auteur Jim Jansen
Secundaire auteur Kjeld de Ruyter ; Arie de Geus
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Fontaine Uitgevers, [2022]
Overige gegevens 175 pagina's - foto's - 25 cm
ISBN 9789464041019
PPN 433224924
Rubriekscode 617.91
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Zwemmen
PIM Rubriek Sport en Spel
PIM Trefwoord Zwemmen