Zwem mee
Boek

Zwem mee met Joets, Noa, Thijs en oma Samira ([2021])/ Esther Laarakker & Lizzy van Pelt, illustraties Géwout Esselink ; redactie: Rachael Laarakker

Joets, Noa, Thijs en oma Samira gaan op zwemles bij juf Yasmine. Elke les leren ze wat bij, totdat ze mogen afzwemmen voor het A-diploma. Met kleurenillustraties. Voorlezen vanaf ca. 5 jaar, zelf lezen vanaf ca. 7 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Joets, Noa, Thijs en oma Samira gaan op zwemles bij juf Yasmine. Ze hebben allemaal een andere reden om te leren zwemmen. Oma Samira heeft vroeger nooit zwemles gehad. Thijs wil alle sporten uitproberen, Joets moet van zijn ouders leren zwemmen en Noa heeft een handicap. Ze zit in een rolstoel maar in het water voelen haar benen lichter. Juf Yasmine legt hen de zwembadregels uit en ze mogen de zwemkurken en het zwemplankje uitproberen. Elke les leren ze wat bij, totdat ze mogen gaan afzwemmen voor het A-diploma. Eenvoudig verhaal, ingedeeld in zes hoofdstukken, herkenbaar voor kinderen die op zwemles gaan. Omdat dat meestal rond 5-6 jaar is, zal de doelgroep het verhaal nog niet zelf kunnen lezen. De groter gedrukte woorden zijn bedoeld om zelf te lezen, maar die zijn wat willekeurig gekozen en best moeilijk. De gekozen opzet is een voorbeeld van inclusie. Op de schutbladen leuke tips en achterin het boek enkele vragen bij elk hoofdstuk. Het vierkante boek is voorzien van heel aansprekende kleurentekeningen en een uitnodigend omslag. Voorlezen vanaf ca. 5 jaar, zelf lezen vanaf ca. 7 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789083158020 | 29 pagina's

Titel Zwem mee : met Joets, Noa, Thijs en oma Samira
Auteur Esther Laarakker
Secundaire auteur Lizzy van Pelt ; Géwout Esselink ; Rachael Laarakker
Type materiaal Boek
Uitgave Goirle : SpecialBooX, [2021]
Overige gegevens 29 pagina's - gekleurde illustraties - 20 cm
Annotatie Titelpagina vermeldt: A-diploma
ISBN 9789083158020
PPN 433858672
Genre sport
Thematrefwoord Zwemmen ; Diploma's
Taal Nederlands