Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Zo wonen we
Boek

Zo wonen we de wonderbaarlijke huizen van dieren en mensen ([2021])/ Jirí Dvorák & Daniela Olejníková, bewerkt en uit het Tjechisch vertaald door Edgar de Bruin

De slak heeft zijn huisje op zijn rug en de mens gaat op vakantie met de camper. De mieren wonen in een mierenhoop, en de mens in de stad. Via het het groene of rode folieblad zie je hoeveel de woningen van de mens en de dieren op elkaar lijken. Oblong prentenboek met zeefdrukken in groen en rood. Vanaf ca. 8 t/m 10 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

De mens bouwt een fraai paleis en de prieelvogel lokt zijn partner met een versierde woning. Futen maken drijvende nesten voor hun jongen en er zijn ook mensen die op drijvende eilanden van riet wonen. In dit boek in groot oblongformaat worden steeds twee soorten woningen vergeleken; van een dier en van de mens. De woonsituaties zijn verbeeld in zeefdrukken in groen en rood en met behulp van het meegeleverde groene of het rode folieblad (in een onregelmatige vorm) kan je beurtelings het verhaal van het dier of van de mens volgen. De illustraties lopen vernuftig door elkaar en pas als je het groen of het rood laat verdwijnen zie je precies wat ze apart voorstellen. Er valt veel te ontdekken in de grappige details. Beide woningen worden steeds toegelicht in een informatieve tekst met veel interessante weetjes. Er is een klein lettertype gebruikt. Het boek won de 'Golden Ribbon' een belangrijke Tsjechische kinderboekenprijs. Origineel qua uitvoering, maar enigszins kwetsbaar door de onmisbare foliebladen. Vanaf ca. 8 t/m 10 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789492986313

Titel Zo wonen we : de wonderbaarlijke huizen van dieren en mensen
Auteur Jirí Dvorák
Secundaire auteur Daniela Olejníková ; Edgar de Bruin
Type materiaal Boek
Editie 1e druk;
Uitgave [Amsterdam] : Boycott, [2021]
Overige gegevens 32 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 23 × 30 cm - 2 filterfolies
Annotatie In coolofon: Tekst Jirí Dvorák, illustraties Daniela Olejníková - Vertaling van: Bydlíme!
ISBN 9789492986313
PPN 430831935
Rubriekscode 303.82
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Wonen ; Dieren; Gedrag
PIM Rubriek Huis en Tuin
PIM Trefwoord Wonen