Ik ben liefde
Boek

Ik ben liefde ([2021])/ Susan Verde & Peter H. Reynolds, vertaald [uit het Engels] door Stine Jensen

Wat is liefde? Een kind (ik-persoon) laat in allerlei situaties zien wat de kracht van liefde is. Met tips voor hartopenende yoga-oefeningen. Vierkant prentenboek met sfeervolle pentekeningen in kleur. Met hulp vanaf ca. 6 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Susan Verde, mindfulness- en yogaleraar, schrijft de 'Ik ben'-serie omdat zij ziet dat kinderen te weinig goede voorbeelden hebben om van zichzelf te houden en met compassie voor anderen te zorgen. Zij wil dat ze zich belangrijk en krachtig kunnen voelen. In dit derde prentenboek gaat het over liefde in al haar facetten. De hoofdfiguur, een kind met roze en blauw haar, laat zien hoe je met kleine gebaren en aandacht de wereld voor anderen mooier kan maken door liefde te schenken. Steeds wordt gezegd wat liefde is: verbinden, troost, zacht. De kleurige waterverfillustraties van Peter H. Reynolds, een gerenommeerd illustrator en door de schrijver een 'zielsverwant' genoemd, zorgen voor een vrolijke uitstraling. De tekst in quasi schrijfletters is geen verhaal maar bijna een spreuk of gebed in toonzetting. Achterin is een nawoord met verschillende yoga-oefeningen. De wellness-sfeer zal sommigen aanspreken en anderen wat prekerig voorkomen. Een vierkant prentenboek om samen met kinderen te lezen en een goede basis voor gesprekken over gevoelens. In dezelfde opzet verschenen 'Ik ben mens'* en 'Ik ben yoga'**. Vanaf ca. 6 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789493228047

Titel Ik ben liefde
Auteur Susan Verde
Secundaire auteur Peter H. Reynolds ; Stine Jensen
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Uitgeverij Samsara, [2021]
Overige gegevens 32 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 21 cm
Annotatie Colofon vermeldt: tekst Susan Verde ; illustraties Peter H. Reynolds - Vertaling van: I am love. - New York : Abram Books for Young Readers, (c)2019
ISBN 9789493228047
PPN 429586558
Rubriekscode 415.3
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Liefde; Kinderen
PIM Rubriek Geestelijk leven
PIM Trefwoord Liefde