Dear Justyce
Boek

Dear Justyce (2022)/ Nic Stone

Quan woont in een zwarte achterstandwijk en heeft het thuis zwaar. Zijn stiefvader mishandelt zijn moeder en is wreed tegen hem. Zijn vader zit in de gevangenis. Als Quan uiteindelijk zelf ook in de gevangenis belandt, schrijft hij brieven aan zijn oude vriend Justyce, waarin hij vertelt hoe hij daar terecht is gekomen. Vanaf ca. 15 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Quan heeft het moeilijk thuis. Zijn moeder heeft een vriend die haar mishandelt en onaardig is tegen hem, zijn zusje en broertje. Als op een dag de biologische vader van Quan gearresteerd wordt, blijft hij in eerste instantie heel erg zijn best doen op school. Maar hoe lang houd je dat vol als je moeder zich uiteindelijk van je afkeert en je van je gearresteerde vader niets meer hoort? Gelukkig heeft Quan een goede vriend in de buurt, Justyce, die heel belangrijk voor hem wordt. Dit boek vol schrijnende problemen laat het verschil zien tussen het leven van zwarte mensen zoals Quan en witte mensen. Als Quan uiteindelijk onschuldig in de gevangenis belandt en een briefwisseling tussen hem en Justyce op gang komt, ontdekt de lezer hoe en waarom Quan in het criminele circuit is terechtgekomen. De ongelijkheid tussen rassen wordt hier loepzuiver weergegeven. Het positieve aan dit boek is dat er gelukkig ook hulp voor Quan komt en dat zijn leven ten goede keert. Indringend verhaal voor jongeren, dat aansluit op het debat rond Black Lives Matter, waarin Stone actief is. Eerder verscheen 'Dear Martin'* (Wat zou Martin doen?)**, waarin Justyce centraal staat. Vertaald als 'Wat zou Justyce doen?***. Vanaf ca. 15 jaar.

Specificaties

Engels | 9781984829696 | 266 pagina's

Titel Dear Justyce
Auteur Nic Stone
Type materiaal Boek
Editie First Ember edition;
Uitgave New York : Ember, 2022
Overige gegevens 266 pagina's - 21 cm
Annotatie Met de eerste zeven pagina's van: Dear Martin - Oorspronkelijke uitgave: New York : Crown Books for Young Readers, (c)2020 - Vervolg op: Dear Martin
ISBN 9781984829696
PPN 435472828
Genre sociale roman
Thematrefwoord Racisme ; Geweld ; Achterstandswijken ; Armoede ; Brieven
Taal Engels