Dog Man bierz go!
Boek

Dog Man bierz go! (2019)/ tekst i ilustracje: Dav Pilkey, koloryzacja: Jose Garibaldi ; tlumaczenie: Stanislaw Kroszczynski

De commissaris is jarig en het hele corps denkt over cadeaus. Dog Man gaat voor hem een vis kopen en ontmoet bij de dierenwinkel reporter Pien. Hij belandt in allerlei avonturen als kat Karel uit de gevangenis weet te ontsnappen. Grappig stripverhaal in kleur, met tekstballonnen. Vanaf ca. 10 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Poolse editie van het tweede stripalbum over Dog Man, een agent die na een bijna dodelijke aanslag wordt geopereerd, waarbij de kop van zijn hond op zijn lijf wordt genaaid. Deze uitstekende combinatie wordt de schrik van criminelen, vooral van de kat Karel. Er zijn voor hem wel minpuntjes: Dog Man kan geen balletje laten liggen en begint altijd te likken. Dit album begint gezellig: de commissaris is jarig en het hele corps denkt over cadeaus. Dog Man gaat een vis kopen en ontmoet bij de dierenwinkel reporter Pien. Dan begint een adembenemende reeks ongelooflijke avonturen als kat Karel uit de gevangenis weet te ontsnappen. Album met een verhaal in stripvorm waarin zowel Karel als zijn platte, getekende versie een rol spelen en zo een dubbele bedreiging vormen. De nadelen van Dog Man zijn in dit verhaal juist zijn kracht en tegen het einde zegt de commissaris opgelucht, dat het toch een fantastische verjaardag was. Goed opgebouwd verhaal met geestige, vaak maffe humor. Ingekleurde tekeningen, zo nu en dan afgewisseld met Omsla-no-scoops voor een filmisch effect. Ook weer een korte cursus stripfiguren tekenen. De auteur maakte ook de serie over Captain Underpants. Vanaf ca. 10 jaar.

Specificaties

Pools | 9788376867571 | 220 pagina's

Titel Dog Man bierz go!
Uniforme titel Bierz go!
Auteur Dav Pilkey
Secundaire auteur Jose Garibaldi ; Stanislaw Kroszczynski
Type materiaal Boek
Editie Wydanie pierwsze;
Uitgave Warszawa : Jaguar, 2019
Overige gegevens 220 pagina's - gekleurde illustraties - 21 cm
Annotatie Vertaald uit het Engels - Beeldverhalen - Vertaling van: Dog Man unleashed. - New York : Scholastic, 2017
ISBN 9788376867571
PPN 434885134
Genre stripverhaal - detectiveroman - humoristische roman
Thematrefwoord Politieagenten
Taal Pools

Relaties/Serie

Dogman
Boek

Dogman (2019- ...)

vol.
Uitgeleend
Dav Pilkey