Dog Man wladca pchel
Boek

Dog Man wladca pchel (2019)/ tekst i ilustracje: Dav Pilkey, koloryzacja: Jose Garibaldi ; tlumaczenie: Stanislaw Kroszczynski

Als een nieuwe groep schurken de stad onveilg maakt, wordt Dog Man ingeschakeld. Hij krijgt hulp van een schattige kitten en een bijzondere robot. Als dat niet voldoende blijkt, moet hij een onwaarschijnlijk verbond sluiten. Grappig stripverhaal in kleur, met tekstballonnen. Vanaf ca. 10 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Poolse editie. Een politieagent en zijn hond kunnen na een ontploffing alleen worden gered als de kop van de hond op het lijf van de agent wordt gezet. De operatie lukt en er is een daardoor soort hondmens ontstaan: Dog Man. Hij is de schrik van criminelen moet het vaak opnemen tegen de gemene Karel Kat. Dit hoeft hij niet alleen te doen. Dog Man krijgt in dit deel de hulp van een schattige kitten en een bijzondere robot. Dit makkelijk te lezen stripboek bevat steeds korte teksten in een duidelijk lettertype. De verhaallijn is wat vergezocht, maar zal door kinderen en brugklassers zeker worden gewaardeerd, net als de melige (woord)grapjes. De tamelijk eenvoudige tekeningen getuigen van humor en lijken kinderlijk. Ze zijn ingekleurd zonder diepte, in vrolijke kleuren. Soms worden de plaatjes afgewisseld met plaatjes die per twee snel moeten worden omgeslagen. Door dit omslagtrucje lijken deze plaatjes te bewegen wat een leuk effect geeft. Aan het eind van het boek staat een korte cursus stripfiguren tekenen. Vijfde los te lezen deel in de serie Dog Man. Vanaf ca. 10 jaar.

Specificaties

Pools | 9788376867915 | 251 pagina's

Titel Dog Man wladca pchel
Uniforme titel Wladca pchel
Auteur Dav Pilkey
Secundaire auteur Jose Garibaldi ; Stanislaw Kroszczynski
Type materiaal Boek
Editie Wydanie pierwsze;
Uitgave Warszawa : Jaguar, 2019
Overige gegevens 251 pagina's - gekleurde illustraties - 21 cm
Annotatie Vertaald uit het Engels - Beeldverhalen - Vertaling van: Lord of the fleas. - New York : graphix, 2018
ISBN 9788376867915
PPN 434884693
Genre stripverhaal - detectiveroman - humoristische roman
Taal Pools

Relaties/Serie

Dogman
Boek

Dogman (2019- ...)

vol.
Uitgeleend
Dav Pilkey