Pig
DVD

Pig ([2022])/ directed by Michael Sarnoski

Als het varken dat hem helpt truffels te vinden wordt ontvoerd, keert een zonderlinge man terug naar de stad, waar hij het varken hoopt te vinden, maar waar ook zijn verleden ligt.

Aanwezigheid

Recensie

Amerikaanse thriller (2021) van Michael Sarnoski. Met Nicolas Cage (Leaving Las Vegas, Face/Off), Adam Arkin (The sessions), Alex Wolff (Hereditary). Een man woont in de wildernis van Oregon met een varken dat hem helpt truffels te vinden. Als het varken wordt ontvoerd, keert hij terug naar de bewoonde wereld om het te zoeken, maar wordt er geconfronteerd met zijn verleden. Score IMDb: 7.0. Berend Jan Bockting (Volkskrant 27-10-'21): 'Cage schittert in droefgeestige zoektocht naar verdwenen varken (...) Cage zint weer op wraak, maar wordt door debuterend regisseur Michael Sarnoski op spectaculaire wijze in toom gehouden' (4 sterren). Frank Stol (Filmtotaal 27-10-'21): 'Zelfs als je geen fan bent van slow-cinema zou je er goed aan doen om deze film (...) een kans te geven. Het is namelijk een prachtig podium voor Nicolas Cage, die ook zonder wilde scènes maar met een hoop ingehouden woede een uitstekende rol kan neerzetten' (4 sterren). Remke de Lange (Trouw 28-10-'21): 'Wie zoekt naar simpele antwoorden heeft bij Pig weinig te zoeken. Wie zich laat leiden door mysterie en een sensitieve kijk op wat doorgaat voor maatschappelijk succes, des te meer (...) een fascinerend grillige, ongrijpbare moderne western over een gegriefde man die vrede met het leven moet zien te vinden' (4 sterren).

Specificaties

Engels | 9789461878731

Titel Pig
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Michael Sarnoski ; Nicolas Cage ; Alex Wolff
Type materiaal DVD
Uitgave [Antwerpen] : The Searchers, [2022] - [Amsterdam] : Distributie: Remain in Light
Overige gegevens 1 dvd-video (92 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder anderen: Nicolas Cage, Alex Wolff, Adam Arkin. - Engels gesproken, Nederlands ondertiteld - Videoversie van de film: Verenigde Staten : Neon, 2021
ISBN 9789461878731
PPN 435465287
Genre thriller
Taal Engels