Mijn vader is een saucisse
DVD

Mijn vader is een saucisse ([2022])/ regie Anouk Fortunier

Zoe (12) heeft een maffe familie, met een irritante puberzus, een doemdenkende broer en een moeder die altijd werkt. Als haar vader zijn baan opgeeft om acteur te worden, lijkt de familie helemaal uit elkaar te vallen. Kan Zoe haar vader helpen en het gezin redden? Vanaf ca. 10 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Debuutfilm van de Belgische Anouk Fortunier. De 12-jarige Zoë (Savannah Vandendriessche) voelt zich een eenling op haar nieuwe school en duikt het liefste weg in haar tekenboek. Haar oudere zus gedraagt zich irritant, haar broer is een doemdenker die in de kelder woont en haar moeder is voortdurend op zakenreis. Vader Paul (Johan Heldenbergh) heeft een saaie baan op de bank en besluit zijn oude droom waar te maken en acteur te worden. Zoë spijbelt van school om hem te helpen. De audities lopen slecht, maar toch krijgt Paul een klus: het spelen van een vegetarische worst in een tv-reclame. De recensenten geven 3-4 sterren. Floortje Smit (Volkskrant 27-10-'21): '(...) Via Zoë's blik weet regisseur Anouk Fortunier in haar speelfilmdebuut een fijne toon te treffen. Vaders plotselinge carrièreswitch wordt nooit helemaal belachelijk, maar realistisch is hij ook niet echt. (...) De tragikomedie is vooral een pleidooi voor contact maken en luisteren. (...)' Kidsweek (6-11-'21): '(...) een leuke én lieve film (...) Hoe Zoë de wereld ziet, wordt soms in beeld gebracht met fleurig getekende animaties en dat maakt de film extra vrolijk. Maar het allerleukst is toch de vader. Hij is dapper, aandoenlijk en grappig tegelijk (...)'. Vanaf ca. 10 jaar.

Specificaties

Nederlands | 5414937033836

Titel Mijn vader is een saucisse
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Anouk Fortunier ; Johan Heldenbergh ; Hilde De Baerdemaeker
Type materiaal DVD
Uitgave [Antwerpen] : The Searchers, [2022] - [Amsterdam] : Distributie: Remain in Light
Overige gegevens 1 dvd-video (80 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder anderen: Johan Heldenbergh, Hilde De Baerdemaeker, Savannah Vandendriessche. - Vlaams gesproken, Nederlands ondertiteld - Videoversie van de film: België, 2021
ISBN 5414937033836
PPN 435473360
Thematrefwoord Gezin ; Pesten ; Acteurs
Taal Nederlands