Let op: in week 18 is Rozet Centrum om 20.00 uur gesloten in plaats van 22.00 uur
Lotgenoten
Boek

Lotgenoten ([2022])/ Karin Fossum, vertaling [uit het Noors]: Sofie Maertens en Michiel Vanhee

Een Noorse detective onderzoekt de gewelddadige dood van een oudere vrouw. Welk duister verleden had zij - en welke rol speelden haar zoon en dochter in dit verhaal?

Aanwezigheid

Recensie

Een thriller over de duistere gevolgen van een liefdeloze jeugd. Aksel heeft een baan als journalist bij een lokaal krantje, maar maakt zich grote zorgen over zijn zus Ellinor, die recentelijk haar baan is verloren en verslaafd is aan drugs en alcohol. In een oude boerderij, in de buurt waar Aksel en Ellinor vroeger vaak kwamen, worden vier Poolse arbeiders dood aangetroffen na een gaslek - het lijkt een ongeluk, maar was het dat? En in een nabijgelegen huis wordt het lichaam van een tachtigjarige vrouw gevonden, na wat lijkt op een inbraak met fatale afloop. Voor Aksel en Ellinor komt het bericht van de dood van de vrouw als een zegen.'Lotgenoten' is met vaart en finesse geschreven, met sterke psychologische karaktertekeningen. Het boek zal een brede groep liefhebbers van Scandinavische thrillers aanspreken.Karin Fossum publiceerde boeken in verschillende genres, maar is vooral bekend van haar serie misdaadverhalen over inspecteur Konrad Sejer. Ze ontving een aantal prestigieuze onderscheidingen, waaronder een L.A.Times Book Prize en The Brage Prize. 'Lotgenoten' is het eerste boek in haar 'Eddie Feber'-serie.

Specificaties

Nederlands | 9789022595060 | 251 pagina's

Titel Lotgenoten
Auteur Karin Fossum
Secundaire auteur Sofie Maertens
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Boekerij, [2022]
Overige gegevens 251 pagina's - 22 cm
Annotatie Ondertitel op titelpagina: Detective Feber onderzoekt de gewelddadige dood van een oudere vrouw. Welk duister verleden had zij - en waarom moest ze dood? - Vertaling van: Drepende drage, angrende hund. - Oslo : Cappelen Damm AS, (c)2021
ISBN 9789022595060
PPN 436110938
Genre detectiveroman - psychologische roman
Thematrefwoord Moorden ; Broer-zus relatie ; Moeder-kind relatie ; Jeugdervaringen
Taal Nederlands