Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Van zomerdag tot winternacht
Boek

Van zomerdag tot winternacht de vier seizoenen verklaard door Helga van Leur & Govert Schilling ([2022])/ redactie: Yvonne Schouten

De geheimen van de vier seizoenen ontrafeld aan de hand van alledaagse en bijzondere meteorologische en astronomische verschijnselen. Met kleurenfoto's. Vanaf ca. 14 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Een lees- en kijkboek voor jong en oud over het weer en de sterren in elk jaargetijde. Meteoroloog Helga van Leur en wetenschapsjournalist Govert Schilling nemen de lezer mee door de seizoenen en verklaren de alledaagse én bijzondere meteorologische en astronomische verschijnselen van elk jaargetijde. Welke invloed heeft het weer op aarde en hoe zijn sterren en planeten aanwezig in ons bestaan? Met informatie over supernova's, smog, het zeeklimaat, navigeren op de stereen en nog veel meer.'Van zomerdag tot winternacht' is in een aanstekelijke en toegankelijke stijl geschreven, met deskundige en heldere uitleg, en is geïllustreerd met vele sfeervolle kleurenfoto's. Voor alle lezers vanaf ca. 14 jaar met interesse in het weer, het klimaat en de sterren. Helga van Leur is meteoroloog en presenteerde twintig jaar lang het RTL-weerbericht. Govert Schilling is wetenschapsjournalist. Hij schrijft over sterrenkunde en ruimteonderzoek voor verschillende kranten en tijdschriften en publiceerde tientallen boeken. Na het succesvolle 'Dag & nacht' is 'Van zomerdag tot winternacht' hun tweede boek samen.

Specificaties

Nederlands | 9789464041514 | 192 pagina's

Titel Van zomerdag tot winternacht : de vier seizoenen verklaard door Helga van Leur & Govert Schilling
Auteur Helga van Leur
Secundaire auteur Govert Schilling ; Yvonne Schouten
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Fontaine Uitgevers, [2022]
Overige gegevens 192 pagina's - illustraties - 22 cm
Annotatie Met literatuuropgave, register
ISBN 9789464041514
PPN 435356143
Rubriekscode 577.2
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Seizoenen ; Astronomie ; Meteorologie
PIM Rubriek Natuur en Milieu
PIM Trefwoord Seizoenen